Stiri

Ziua Porților Deschise la Asociația Gutenberg

Asociația Gutenberg, singurul ONG dedicat tinerilor vorbitori de limba germană din România, cu unul din sedii în București, va desfășura pe data de 16 februarie la ora 19:00 proiectul “Tag der offenen Tür”, în română “Ziua porților deschise”. Proiectul își propune, pe lângă oferirea informațiilor utile viitorilor membri, și crearea unei platforme prolifice tinerilor prin intermediul căreia aceștia pot primi răspunsuri la întrebări precum: Ce înseamnă o asociație? Cum funcționează o asociație? Având în vedere evoluția și schimbarea continuă a pieței muncii, voluntariatul a devenit genul de activitate  care a motivat foarte mulți tineri studenți să se implice în diferite proiecte și să iasă din zona de confort. Implicarea voluntară în diferite activități oferă nu numai un avantaj din punct de vedere profesional, ci și din punct de vedere al dezvoltării personale, mai ales în cadrul asociațiilor, care, prin specificul lor, au deschidere către diferite domenii de activitate.

Prin proiectul „Ziua Porților Deschise” dorim să extindem orizontul informațional legat de activitățile pe care le întreprinde asociația noastră, în vederea impulsionării tinerilor să se implice activ în crearea mai multor proiecte creative, dar și educative, alături de noi. Gutenberg nu este o asociație care vizează doar dezvoltarea membrilor săi în plan profesional, ci și în plan personal, de aceea, în cadrul acestui eveniment, vor fi invitați și membrii vechi, iar cei prezenți vor avea șansa de a intra în contact direct cu aceștia pentru a putea afla cât mai multe lucruri legate de experiența și cunoștințele acumulate de aceștia în cadrul asociației. De asemenea, la acest eveniment va participa și fondatorul asociației, Mark Adrian Török, ce va deschide seara cu un discurs care va descrie principiile noastre și ce ne deosebește în comparație cu alte organizații.

Dat fiind faptul că este un proiect oportun pentru studenți și nu numai, Alina Cruceru,  organizatoarea primei ediții din anul 2021, are câteva lucruri de transmis:

În acest timp m-am dezvoltat foarte mult, pentru că pentru mine voluntariatul înseamnă să ies din zona de confort. De aceea am și organizat noi evenimentul ”Tag der offenen Tür“. Acest proiect se adresează  celor care sunt interesați de asociația noastră pentru vorbitorii de limba germană și care vor să afle mai mult despre noi. Dacă ai întrebări sau ești pur și simplu curios cu ce se ocupă Gutenberg Bukarest, ce facem noi zi de zi, atunci poți participa la „Tag der offenen Tür“, ca să poți primi răspunsurile corecte la întrebările tale. Chiar dacă eram deja parte din organizație, am aflat mult mai mult despre istoria asociației și despre foștii și actualii membrii datorită acestui eveniment! ” (Alina Cruceru, organizatoarea primei ediții a proiectului “Ziua Porților Deschise”).

De asemenea, Irina Anghelescu, unul din foștii coordonatori ai echipei din București, dorește să adreseze câteva cuvinte tinerilor studenți.

Mulți tineri sunt sceptici când aud de voluntariat. Deși li se spune că voluntariatul poate avea un impact uriaș în dezvoltarea lor personală, ei percep asta ca pe ceva abstract. Le este greu să își imagineze care sunt beneficiile, pentru că nu văd nimic palpabil, cum ar fi, în cazul unui job, salariul. Ziua Porților deschise este o ocazie unică de a privi în sufletele voluntarilor Gutenberg și de a întelege, ascultându-le discursurile, în ce constă, de fapt, experiența Gutenberg. Participanții la eveniment au șansa să îi vadă pe aceștia în posturile de speakeri, coordonatori de proiecte, coordonatori de departamente, cunoscând astfel trăirile, provocările dar și avantajele care vin odată cu funcția de membru al singurului ONG de studenți vorbitori de limba germană din România. Participați la eveniment, ascultați-le discursurile și apoi decideți singuri dacă merită să vă înscrieți ca voluntari. Dar înainte, trebuie să știți un lucru: Gutenberg este mai mult decât o organizație studențească. Gutenberg este o echipă de studenți care prin determinare, perseverență și încredere reciprocă pot schimba lumea.” ( Irina Anghelescu, fostă coordonatoarea echipei din București).

Așadar, ne bucurăm de faptul că organizăm astfel de proiecte, încurajându-i astfel pe tinerii entuziasmați, creativi și cunoscători de limba germană, să participe la evenimentul nostru “Ziua Porților Deschise”, ce va avea loc pe data de 16 februarie, la ora 19.00, pe platforma Zoom.  Vă invităm să ne urmăriți paginile de Facebook și Instagram, Gutenberg Studentenverein Bukarest, întrucât vom posta  informații despre stadiul proiectului nostru.

Articole similare

Start pentru inscrierile la atelierul de film Let’s Go Digital!

Jovi Ene

12 filme de excepţie în Competiția TIFF 2012

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Asasinul din Tokyo. Ţintele”, de Barry Eisler! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult