Stiri

Bullets over Lipscani (Popa Soare)

In continuarea fireasca a articolului meu , in care va pofteam la TEATRU si va vorbeam despre proiectul “Teatrul HAI”, iata si stirea de ultima ora:

Duminica 5 februarie 2012 la ora 20.00 – spectacolul “Bullets over Lipscani”, de fapt va fi “over Popa Soare”, pentru ca se va desfasura in str. Popa Soare nr. 18, la Blue Lagoon Café – JCC Bucuresti. Un spectacol inspirat 🙂 de Woody Allen, in regia lui Eugen Gyemant, scenografia Iza Tartan, care ii are in distributie pe Smaranda Caragea, Catalin Bablic, Dan Radulescu.

Si un spectacol profesionist  inscris in proiectul “Teatrul HAI”pentru raspunde atat sectiunii “Dramaturgi evrei”, cat si sectiunii  „Artisti evrei” (actori, regizori, scenografi, muzicieni, etc).

Pentru a intregi si explica ideea acestui proiect artistic, trebuie sa spun ca “HAI” in limba ebraica inseamna “VIATA”. Si toate spectacolele selectionate pentru a ilustra acest proiect, dincolo de cele trei comandamente deja enumerate, sunt despre Viata, reflecta Viata si ne implica emotional si intelectual in complexitatea acestui extraordinar dat al naturii – Viata.

Accesand pagina de eveniment de pe facebook, veti sti la ce sa va asteptati: “Spectacolul tanarului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformand nuvela lui Woody Allen intr-o comedie alerta, plina de ritm, in cheia clasicelor <film noir> americane ale anilor ’40, si cu un umor irezistibil. Trei povesti, un personaj comun – detectivul – si o serie de mistere si incurcaturi presarate cu elemente din cultura americana, cu puternice accente autohtone.”

Si veti putea lua contact cu parerea exprimata de Alina Neagu si Matei Budes – HotNews.ro: <<Parodie cat cuprinde, umor nebun si iz de Woody Allen. 3 actori teribili si foarte tineri. Si o portie de teatru cum nu ai mai gustat. O roscata navaleste in biroul unui detectiv particular si ii cere sa-l gaseasca pe Dumnezeu (a carui existenta trebuie demonstrata daca vrea sa obtina o nota mare la lucrarea sa de masterat). Apoi acelasi detectiv joaca Mortal Kombat cu insasi Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli ca Libraria Carturesti e o “fatada” care adaposteste un bordel cu prostituate intelectuale. „Nevasta-mea e grozava, nu ma intelege gresit. Dar nu accepta sa-l discute pe Patapievici cu mine! De cate ori mi se face pofta, o sun pe Flossie, matroana. Are un master in literatura comparata. Eu o sun, imi dau un nume fals, si ea imi trimite o intelectuala pe la mine”, povesteste unul dintre „clienti”, spre deliciul publicului. >>

Si inca un link catre  AGENDA LITERNET , unde actorul Dan Radulescu ne spune ca “Bullets over Lipscani este unul dintre cele mai dragi spectacole în care joc în momentul de faţă.”

Puteti retine bilete la acest spectacol pe adresa de e-mail: teatrul.hai@gmail.com, sau la telefon: 0726-855776 – Elena.
Durata spectacolului: 1 h, urmata de o discutie libera cu realizatorii – regizor, actori!

Articole similare

“Două Poteci” lansează o serie de ateliere de scriere creativă şi fotografie

Jovi Ene

Informatii – Festivalul de Film Evreiesc Bucuresti

Delia Marc

Patru litere: DM și FT – serile de luni și marți sunt pentru film la Centrul Ceh

Jovi Ene

1 comment

Delia Marc 29 ianuarie 2012 at 00:17

Si ca sa indrept o greseala, revin si spun ca traducerea exacta a cuvantului HAI este TRAIESTE! … si pana la urma tot la VIATA ajungem, la „Traieste viata” …depinde cum!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult