Stiri

Stufstock Reloaded – muzică, film, teatru şi fotografie @ Fabrica, în 5 martie O stire de BINE!

Stufstock Rockarte 2010 va avea în martie o ediţie „reloaded”, în Bucureşti. Cum publicul şi artiştii verii trecute au creat o atmosferă extraordinară în Vama Veche, la concertele, proiecţiile de film, piesele de teatru şi vernisajele organizate, Stufstock revine acum cu o selecţie a evenimentelor de astă vară: vernisajele câştigătorilor workshopului de fotografie “Vama sub lumini de Oscar”, piesa de teatru G.O.D. (regia: Marcel Ţop), proiecţia a trei scurtmetraje Filmstock (Captivi de Crăciun, Derby şi How Do You Do?) şi concertele câştigătorilor Stufstock Newcomers 2010 – White Walls (metal progresiv), The dAdA (alternative) şi East Roots (reggae). Stufstock Reloaded va avea loc sâmbătă, 5 martie, de la ora 12:00 (ziua), la Club Fabrica din Bucureşti.

Stufstock Reloaded începe sâmbătă la amiază cu vernisajul fotografiilor câştigătoare vara trecută în Vama Veche, în cadrul workshopului “Vama sub lumini de Oscar”. În august, zeci de pasionaţi, profesionişti, fotojurnalişti sau amatori au participat la acest worksop şi au avut parte de vernisaje şi practică hands on pe aparatură profesională, având la dispoziţie, pentru o săptămână, echipamente profesionale şi cele mai bune sisteme de lumină continuă de la Dedolight şi KinoFlo, companii care au în palmares numeroase premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru inovaţie şi tehnologie.

În Club Fabrica, pe parcursul întregii zile, îşi vor prezenta lucrările câştigătorii concursurilor de fotografie de noapte (Branduşa Keita, Radu Petrescu, Ionel Onofras), nud (Sorin Drogianu, Alex Lupaşcu, Cristi Sarageaua), portret (Viorica Dan, Daniela Apreutesei, Sabin Cornea), de produs (Cristi Sarageaua, Andreea Diaconescu, Korpan Pavlo) şi fotoreportaj (Korpan Pavlo, Dragoş Funariu, Dragoş Bărbulescu; Remus Toderici, Alecsandra Drăgoi, Mircea Grecescu). Evenimentul de fotografie organizat de Stufstock Rockarte, „Shoot the Rockstar”, va continua şi vara aceasta, prin workshopul ”Vama sub lumini de Oscar”, organizat de 4K Broadcast Solutions, începând de duminică, 21 august.

Piesa de teatru G.O.D., în regia lui Marcel Ţop, va începe la ora 21:00. Cu Toma Dănilă în distribuţie şi participarea video a lui Marius Bodochi, G.O.D. este o producție a Teatrului LUNI de la Green Hours, iar vara trecută a făcut ca terasa de la malul mării unde a fost jucată să devină neîncăpătoare, spectatorii urmărind piesa şi în picioare, pe marginea spaţiului neconvenţional unde a fost montată. Alături de (CU)CUIEINFRUNTE (regia Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor), produsă tot de Teatrul LUNI de la Green Hours şi de spectacolul Cum am mâncat un câine (regia: Adi Iclanzan), o producţie Teatru 74 (Târgu Mureş), G.O.D. a fost un prim pas pentru Teatru la Stufstock.

Spectatorii pot rămâne în continuare la proiecţia a trei scurtmetraje din cadrul Filmstock, de la 22:30: Captivi de Crăciun, în regia Iuliei Rugină, Derby, regizat de Paul Negoescu şi How Do You Do, al lui Gabriel Achim. Captivi de Crăciun spune povestea a patru personaje care nu se cunosc şi care sunt nevoite să îşi petreacă Ajunul Crăciunului într-o gară mică de provincie, departe de oamenii şi locurile unde trebuie şi îşi doresc să ajungă de Crăciun, în aşteptarea unui tren înzăpezit la mulţi kilometri distanţă. Pe măsură ce orele trec şi trenul pare să nu mai vină, Mădălina, Cristi, Oxana şi Alex împart unul cu celălalt absurdul, speranţa, furia, deznădejdea. Pentru că, întamplător, sunt captivi aici. Pentru că nu se ştie când se va termina. Şi pentru că e Crăciunul. Captivi de Crăciun este o poveste despre gesturi mici. Poveşti mari. Şi oameni.  Este o producţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), reprezentând filmul de master al Iuliei Rugină. Scenariul este scris de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu.

Un alt film din selecţie, Derby este produs şi regizat de Paul Negoescu în 2010. Povestea începe când, într-o seară, lui Mircea i se pare că îşi aude fiica de 15 ani făcând sex cu prietenul ei în camera alăturată. Produs şi regizat în 2009 de Gabriel Achim, scurtmetrajul How do you do? este o comedie foarte dinamică, în care joacă Paul Ipate şi Adrian Ciglenean.

Proiectele Filmstock şi Teatru la Stufstock, care anul trecut au adus împreună mii de spectatori în Vama Veche, continuă şi vara aceasta. Anul trecut, Filmstock a realizat proiecţiile speciale Kapitalism, reţeta noastră secretă (regia: Alexandru Solomon), care a rulat de două ori, la cererea publicului, The Boat that Rocked (regia: Richard Curtis), care a deschis concertele primei zile, Pirates of the Sea (regia: Richard Colby), proiecţia horror de la miezul nopţii, Drag Me To Hell (regia: Sam Raimi), comedia Nuntă în Basarabia (regia: Nap Toader), selecţia de scurtmetraje româneşti Romanian Short Waves, prezentată la Cannes în 2010, precum şi retrospectiva NexT Film Festival, filmele campaniei SPER, 2009, proiectate pe plajă în cadrul proiectului inedit Cinema Solar, retrospectiva Iaşi International Film Festival şi workshopurile informale susţinute de producătoarea Ada Solomon şi de regizorii Adrian Sitaru şi Cătălin Saizescu au fost evenimentele primei ediţii de Filmstock.

Înainte de miezul nopţii, sâmbătă vor cânta în Fabrica cele trei trupe care au câştigat anul trecut, la Stufstock Newcomers: White Walls (metal), East Roots (reggae) şi The dAdA (alternative). Vara trecută, cele trei formaţii au avut ocazia să cânte în deschiderea ultimei zile de rock pe scena principală şi au primit ca premiu producţia şi lansarea următorului album (Whitewalls), realizarea unui videoclip, aflat acum în producţie (The dAdA) şi un kit muzical pentru sala de repetiţii (East Roots).

White Walls cântă metal progresiv, dinamic, cu influențe variate și contraste puternice. În 2010, trupa din Constanţa a câştigat concursul Stufstock Newcomers, la doar un an după înfiinţare. Înainte de White Walls, cei patru componenţi au mai cântat în Protest Urban, Murther sau Fortuneteller, iar acum spun că se simt mai puternici ca niciodată, în această formulă. Albumul lor de debut se numeşte „Mad Man Circus”. Membrii White Walls sunt:  Marian Mihăilă (tobe), Virgil Eugen Brudaru (voce), Alexandru Eduard Dascălu (chitară), Șerban-Ionuț Georgescu (bass) şi Adrian Mateescu (staff). (myspace.com/whitewallsofficial)

The dAdA are influenţe alternative, garage, indie şi raggae şi a câştigat premiul al doilea la Stufstock Newcomers vara trecută. Trupa s-a format în mai 2006, sub numele de 15 Grade.

Componenţa actuală  înseamnă Septimiu Urzica (voce, chitară), Mihai Ungureanu (chitară bas, backing vocals), Marian Bobiceag (tobe) şi Theodor Nicolae (chitară solo, backing vocals). The dAdA (ex 15 Grade) a sustinut peste 40 de concerte în cluburi underground sau mainstream din Bucureşti, a cântat cu Phoenix, într-un turneu naţional, cu Zdob si Zdub, Ovidiu Lipan Tandarica, Timpuri Noi, Iris sau Semnal M. (myspace.com/15grade)

Direct de pe locul al treilea, East Roots cântă reggae autentic din 2009. Cu un sound nou pentru România, un mix de drum&bass, reggae, ska şi dancehall cu pasaje de sitar (instrument tradiţional oriental) sau nai, East Roots îmbină genuri care au mai fost abordate separat, dar niciodată într-o singură piesă. Cu experienţă în genuri muzicale foarte diferite, care variază de la jazz şi muzică clasică la dub şi rock, membrii trupei au reuşit sa creeze conceptul East Roots. Trupa este foarte des invitată să cânte la petreceri. East Roots înseamnă Bogdan Filipeanu (Mistah B) – voce, Mihai Para – baterie, Laur Iftene – bas şi sitar, Mihai Stănescu – clape, Cristian Scurtu – chitară şi Adelin Dragu – percuţie şi nai, fiecare aducând o abordare diferită ca stil muzical. Mesajul pe care cei şase artişti îl transmit este unul pozitiv şi pacifist, cu energie şi un sound exploziv, care face ca de fiecare dată la concertele lor atmosfera să fie extraordinară şi să vrei să îi vezi din nou cât mai curând. East Roots va lansa toamna aceasta primul său EP. (myspace.com/eastroots)

Preţul unui bilet este de 5 lei, de la ora 12:00 şi 10 lei, de la ora 20:00.

 

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (15 – 21 octombrie 2018)

Jovi Ene

Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Eugenia Șerban, Bogdan Medvedi în „Omul fără linia vieții”, filmul care relatează spectaculoasa poveste de viață a inventatorului român Ionel Sporea

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: The Witcher, The Prom

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult