Stiri

Prin blogosfera cinefilă (19 – 25 martie 2018)

-Cristi Mărculescu, în părerile căruia mă încred aproape întotdeauna, recomandă serialul ”7 Seconds” de pe Netflix: ”Da, nu-i absolut nimic optimist și nimic plin de PC în serialul ăsta. Nu-i vorba de complexități și clar-obscur, este vorba fix despre a ști cum să pui personaje pe hârtie și pe ecran cât să aibă credibilitate. Deși sunt, toate, fără absolut nicio excepție, exemplare umane fundamental greșite. Dar sunt credibile pe durată de cursă lungă. O procuroare neagră și incompetenetă nu-i Wonder-Woman, nu poartă Wonder-Bra și mai e și alcoolică. Dar face fix cât poate. Un polițai care se bagă singur în căcat organizând mușamalizarea nu-i nici geniu al răului, nici șef la mafia neagră nici sclav al dealerilor de droguri. Este fix genul de individ care își cunoaste contextul și acționează în consecință.”

-Despre Mulholland Drive am scris și noi acum câțiva ani pe blogul nostru. Dacă nu aveți răbdare să căutați recenzia noastră, vi-o recomandăm pe cea de pe blogul Cefilmevad, semnată de LazOrtansa: ”Cred că cei mai mulți iubitori de cinema au văzut/revăzut celebrul film Mulholland Drive, scenariu și regie a și mai celebrului David Lynch, tatăl ,,Twin Peaks” și presupun că nu au fost ușor de descifrat, din labirintul narativ, mesajele filmului și  identitatea personajelor. Cred că  eu am descoperit cu fiecare vizionare înțelesuri noi , chiar dacă nu plenare, cel puțin care mi-au stimulat interesul, pentru că devine un joc plăcut în care încerc să pătrund în lumea excentrică a rețelei de neuroni a lui Lynch, mereu gata de a ne arunca într-o aventură palpitantă din care ies de fiecare dată mai confuză , cu mai multe întrebări, cu idei noi de speculat, așa pentru sufletul meu, o aventură la cote înalte pentru care merită să pierzi simpatia celor care nu se lasă contraziși.”

-Unul dintre cele mai bune filme lansate anul acesta a fost ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Despre acesta, la lansarea în România a scris Răzvan C-tin Dincă, pe MovieNews.ro: ”Dacă este ceva ce acest film nu o să facă, este să îți livreze o povestea lacrimogenă și aproape imposibil de întâmplat în viața reală. Felul în care sunt construite personajele, a căror viață se desfășoară în mijlocului nicăierului, justiția socială, prejudecățile, sunt amănunte fine care nu i-au scăpat din ochi lui McDormand și le-a acordat o importanță, ce-i drept, secundară, dar foarte relevantă pentru a înțelege contextul. Cu toate că există și lucruri care la prima vedere par un pic trase de păr, te gândești la cât de absurdă e viața ta în unele momente și la întrebarea „What happened?” tu răspunzi „Life. Life happened”; iar acest sentiment puternic de realism nu s-ar fi întâmplat fără felul în care au fost interpretate personajele lui Mildred și al lui Dixon. Cu toate că sunt actori foarte cunoscuți, unul dintre ei fiind Peter Dinklage, Frances McDormand și Sam Rockwell au reușit să dea viață unor personaje care, sincer să fiu, jucate de alte personaje și-ar fi pierdut din farmecul autentic pe care mi l-au transmis cei doi, și pot să înțeleg de ce au câștigat, fiecare, câte un oscar pentru rolul avut.”

Despre același film, scrie Andrei Crăciun pe ZiarulMetropolis.ro: ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri pune în centrul său omul, cu speranțele și limitele și furia și nebunia și puterea iubirii. Nu mai sunt la modă oamenii, dar va trece și epoca rătăcirii noastre. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri are un scenariu încărcat, cu multe răsturnări de situație (prea puține verosimile), nu l-aș așeza printre capodopere (de unde atâta putere la un simplu spectator?), dar nici nu îl pot trece cu vederea.

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

-”Rezidentele(2018) – One World Romania 2018

Golden Down Girls(2017) – One World Romania 2018, un film, două păreri

Timebox(2018) – One World Romania 2018

The Square(2017)

I Am Not Your Negro(2016) – One World Romania 2018

Happy End(2017)

Das Fest(2017) – One World Romania 2018, un film, două păreri

Hail, Caesar(2016)

All the Money in the World(2017)

Tortured for Christ(2018)

Waiting for Giraffes(2016)

Distanța dintre mine și mine(2018) – One World Romania 2018

Articole similare

Prin blogosfera literară (31 octombrie – 6 noiembrie 2016)

Jovi Ene

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în ianuarie 2021

Jovi Ene

The Iron Lady (2011)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult