Stiri

Olimpia Melinte prezintă premiera „Canibal” la Cinemateca Union

CanibalSâmbătă, 12 iulie, de la ora 20:00, apreciata actriţă Olimpia Melinte este invitata Cinematecii Union (Sala Paul Călinescu). Ea va dialoga cu publicul despre coproducţia româno-spaniolă CANIBAL (CANÍBAL), în regia lui Manuel Martín Cuenca. În filmul distribuit de Transilvania Film, cu premiera românească pe 11 iulie, Olimpia Melinte interpretează un dublu rol remarcabil, dându-i replica popularului actor spaniol Antonio de la Torre.

Sinopsis:

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. El nu simte nici o remuşcare ori vinovăţie, până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei.

Carlos este răul încarnat, inconştient. Nina este inocenţa pură. Iar CANIBAL este povestea de dragoste a unui demon.

„Canibalismul – fiind un tabu atât de mare – mă face să mă gândesc că poate este ceva în natura lui care ne este de fapt atât de aproape, încât am decis să îl îndepărtăm. Cred că o interdicţie ascunde întotdeauna un subiect asupra căruia ar trebui să ne punem întrebări, fie doar şi pentru a ajunge la concluzia că interdicţiile sunt necesare”, declară regizorul, scenaristul şi producătorul Manuel Martín Cuenca, care adaugă: „Jean Genet scria că «Sărutul este forma pe care a luat-o nevoia primitivă de a muşca, de a devora chiar». Mă întreb ce voia să spună, care ar fi legătura dintre a devora şi un act precum cel al sărutului. În cele din urmă, CANIBAL este un film noir, dar, înainte de toate, e o poveste de dragoste”.

În rolurile principale ale filmului, spectatorii îi pot vedea pe Antonio de la Torre, cunoscut pentru rolurile sale din NUNTĂ ÎN OFSAID (ce va avea premiera în curând și în cinematografele din România), ALBASTRU ÎNCHIS APROAPE NEGRU și VERII (toate în regia lui Daniel Sánchez Arévalo), BALADĂ TRISTĂ DE TROMPETĂ (regia Álex de la Iglesia), VOLVER și AMANȚII PASAGERI (ambele în regia celebrului Pedro Almodóvar), precum și pe Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul CELE CE PLUTESC, în regia lui Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele ŞAPTE OPERE DE MILOSTENIE / SETTE OPERE DI MISERICORDIA (coproducţie italo-română în regia fraţilor Gianluca și Massimiliano De Serio), KILLING TIME (regia Florin Piersic Jr.), SELFIE (regia Cristina Iacob), precum și scurtmetrajele DRAFT 7, MY BABY și O LUME NOUĂ, toate trei regizate de Luiza Pârvu.

CANIBAL, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) cu participarea Rusiei și a Franţei, și-a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, urmând apoi Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit importante aprecieri din partea presei internaționale. Filmul are opt nominalizări la prestigioasele Premii Goya (echivalentul spaniol al Premiilor Oscar) și alte şase la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos), dintre care amintim premiul „Revelația anului”, obţinut de Olimpia Melinte, și premiul pentru Cel mai bun film.

Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Cinematecii Române: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro, GazetaLibera.ro, BlogDeCinema.ro, AaRC.ro, SemneBune.ro, Feeder.ro.

(Comunicat de presă Cinemateca Română)

Articole similare

Concurs: Puteți câștiga (alte) cinci cărți, oferite de Editura Casa de Pariuri Literare – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Palatul National al Copiilor prezinta spectacolul „Tango, monsieur?”, productie a Teatrului INDART

Jovi Ene

Grupul Editorial ALL la Salonul de Carte BOOKFEST 2018

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult