Stiri Trailer azi, in cinema maine

Trailerul zilei: Noah (2014)

noah_1Noah (2014)

Regia: Darren Aronofsky
Scenariul: Darren Aronofsky, John Logan
Muzica: Clint Mansell
Distribuția: Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly

A venit, a venit! La aproape un an de la recenzia mea plină de nesiguranță, iată-ne puși în fața dovezii concrete. Vom pleca într-o aventură demnă de trăit.

Urmărind realitățile acelor vremuri biblice, mergând mai departe de simple revelații divine și vise, Noah pune multe întrebări legate de credința în Dumnezeu și de prețul salvării. Aronofski a menționat faptul că Noe ”se luptă cu vina supraviețuitorului”, iar dacă scena venirii oamenilor la arcă, în încercarea de a se salva, va fi la fel de epică pe cât mi-o imaginez, cred că vom avea parte de o nouă capodoperă a genului. Vor fi multe probleme morale arătate și e interesant cum deja se conturează un conflict înfiorător de actual. Însă Noe nu e singur. Iar încrederea lui este superbă.

IMG.2

Jennifer Connelly pare a avea un rol important ca un stâlp moral al lui Noe, iar Ila, jucată de Emma Watson, îl împinge în a-și asuma vina și moartea întregii lumi. Dinamica dintre personaje este una puternică și abia aștept să văd cum se dezvoltă. Sunt câteva mici scene cu o cinematografie reminiscentă din The Fountain și chiar cu aluzii la The Tree of Life. Cinematografia filmelor lui Aronofski a fost întotdeauna specială și deși filmul este clar nefinisat momentan, prezintă scene impresionante, mărunte, dar puternice.

Industrial Light and Magic se ocupă de efectele speciale și au descris procesul de finisare drept ”cel mai complex din istoria companiei”. Când vorbim de cei ce au făcut cele mai mari filme din istorie, de la Star Wars până la Pirates of the Caribbean, Harry Potter și Star Trek, ne putem aștepta la ceva neașteptat de bun. Din trailer nu reiese prea bine, animalele ce ocupă arca fiind încă în primele stagii de procesare, însă cu o lansare în martie 2014, au timp suficient să repare tot. Să ne surprindă.

Russell Crowe as Noah in Darren Aranofsky's biblical epic

Nu mi-e teamă de felul cum va sfârși acest film. Va fi tipic Aronofski. Nu m-a dezamăgit niciodată, nu o să o facă acum.

Articole similare

Trailerul zilei “Admission”

Jovi Ene

Gala de închidere a Festivalului Filmului Evreiesc Bucureşti, a doua ediţie

Jovi Ene

Trailerul zilei “Foxfire”

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult