Stiri

Norman Wisdom (1915-2010)

Actorul britanic Norman Wisdom a murit luni, la ­vârsta de 95 de ani, potrivit bbc.co.uk. Wisdom s-a născut la 4 februarie 1915 la Londra şi a devenit celebru datorită comediilor produse între 1953 şi 1966 în care a interpretat rolul personajului burlesc Norman Pitkin – “Trouble in Store“, “One Good Turn“, “The Square Peg“, “Pe fază/ On the Beat” şi “A Stitch in Time“.

Charlie Chaplin obişnuia să spună că Norman Wisdom este “clovnul” lui preferat.

Ulterior, actorul britanic şi-a construit o carieră solidă pe Broawday şi în televiziune, fiind apreciat de criticii de specialitate pentru rolul dramatic din lungmetrajul de televiziune “Going Gently” (1981), în care a interpretat rolul unui pacient muribund bolnav de cancer.

Norman Wisdom a fost numit Cavaler în anul 2000 de regina Marii Britanii.

Norman Wisdom a renunţat la actorie la vârsta de 90 de ani după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Actorul a suferit o serie de atacuri cerebrale în ultimele şase luni care i-au afectat sănătatea fizică şi mintală. El şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-un azil de bătrâni din Isle of Man.

Sa-i fie memoria binecuvantata!

Articole similare

“Tango, Monsieur?” revine in Bucuresti

Jovi Ene

Scurtmetrajele de la Premiile Oscar 2013 pot fi văzute la Festivalul de Film NexT

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (7 – 13 mai 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult