Stiri

Niste Baieti canta Sub scena la Godot sambata asta

Născută din idei înecate în fum de ţigară şi muzică punk, într-un mic club din Bucureşti, în jurul unei mese înghesuite, trupa Nişte Băieţi propune un zâmbet nostalgic, în ritm de punk rock, în amintirea serilor de demult, a revelioanelor în sânul familiei, alături de glumele lui Dem Rădulescu şi Amza Pellea, când, pe acordurile muzicii “uşoare“ româneşti, tata o invita pe mama la un vals lângă masa plină de bucate din sufragerie. Nişte Băieţi cântă în clubul Sub Scenă sâmbătă, 26 februarie, după 10 seara, în Godot Café-Teatru. Pe Blănari 14.

„Cântecele nemuritoare ale lui Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Ştefan Bănica Senior sau Mihai Constantinescu ne vor rămâne în inimă întotdeauna, şi pentru ca ele să fie “pasate “ şi generaţiei tinere, ne-am hotărât să le abordăm exact aşa cum ştim noi cel mai bine să facem”, spun Nişte Băieţi. În 2007, le-au împachetat pe un cd şi a ieşit primul album bootleg 100%, pentru prieteni, fără scop comercial: Nişte Băieţi – “Adunate din Popor şi Cântate Din Topor”. Apoi au plecat în turneu prin ţară. „Zâmbind. Mai departe scrie-n carte. Avem concerte şi nu ne lăsăm! Enjoy!”

Nişte Băieţi înseamnă: Albert – voce (a mai cântat cu Molotov Cocktail, Hotel Fetish şi Los Emebecilos), Gabi (de la E.M.I.L.) – chitară şi backing vocals, Barbu (tot de la E.M.I.L.) – bass şi backing vocals şi X-ul (cântă şi cu Recycle Bin) – tobe.

Până sâmbăta aceasta, fiecare zi de la Godot este destinată teatrului sau muzicii. Sâmbătă, 26 februarie, înainte de „Nişte Băieţi”, în Godot se joacă „Visul”, în regia lui Marius Gâlea, de la ora 20.00. Săptămâna se încheie cu o seară de Oscar, când ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va fi proiectată în direct în noaptea de duminică, 27 februarie. Prietenii Godot sunt aşteptaţi de la 8 seara, pentru pronosticuri, concursuri cu premii la bar şi alte idei şi evenimente pregătite dinainte sau spontane. Intrarea este liberă.

Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers – Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Teodora Enache, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja “clasicilor” Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Din 29 ianuarie, Godot inaugurează şi clubul “Sub scenă”. Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14. (Rezervări: 0736 414 244)

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (26 noiembrie – 2 decembrie 2018)

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Povestiri cu tâlc”, de Rodica Chiriacescu! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Ultima aparitie la Editura Herald: Zen Adevarat, de Taisen Deshimaru

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult