Stiri

Vlad Zamfirescu ne spune care este „Secretul Fericirii”, de data aceasta în variantă cinematografică

„Secretul Fericirii”, după un scenariu scris de Alexandru Popa, urmărește doi prieteni care descoperă că fericirea unuia depinde de nefericirea celuilalt, pentru că resursele de fericire sunt limitate, și reprezintă debutul regizoral al actorului Vlad Zamfirescu. Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu și Theo Marton.

Traseul scenariul este unul inedit: în timpul repetițiilor pentru film, în București, care au durat peste 2 luni, autorii filmului au constatat că scenariul este foarte potrivit și ca piesa de teatru. Astfel că, imediat după ce s-au terminat filmările, în 2015, Vlad Zamfirescu a pus în scena piesa la Godot Cafe.

De ce a ales să regizeze acest scenariu, Vlad Zamfirescu explică: „pentru că, dacă ești viu, o poveste bună nu te lasă indiferent. Am citit scenariul, mi-a plăcut, am știut că trebuie să fac un film. Să spun povestea. E simplu. Când ți se întâmplă ceva puternic, important, arzi să spui, să dai mai departe. Am citit scenariul, l-am dat și altora să-l citească, am strâns o echipă de actori excepționali, am avut norocul unui producător care a crezut în proiectul asta, de la prima lectură, am făcut zeci de repetiții, poate sute, – cred că știu pe de rost peste 90% din întreg textul – și totuși nu încetez să mă mir de simplitatea, forța și adevărul „întâmplărilor” din Secretul fericirii”.

Acțiunea filmului se desfășoară într-o seară, între prieteni, acasă la Tom (Vlad Zamfirescu), care îşi împinge soţia, Ana (Irina Velcescu), şi prietenul cel mai bun, David (Theo Marton), în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Secretul Fericirii nu este un clișeu, este un film de comedie cu totul surprinzător a cărui poveste m-a cucerit, de la prima lectură a scenariului. Promitem o comedie cu multe răsturnări de situație care va ține spectatorii cu sufletul la gură. O comedie pe care publicul o va savura, până la final și la care nu va apuca să își verifice telefonul, paginile de Facebook sau Instagram”, explică producătorul Cristina Dobrițoiu.

Teaser „Secretul Fericirii”: https://youtu.be/FQtW_SC3QkU

Filmul, regizat de Vlad Zamfirescu, a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018). În luna iulie „Secretul Fericirii” a fost selectat în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

 „Secretul fericirii” este o producție Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobrițoiu.

Mai multe detalii despre filmul „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.secretulfericirii/

Parteneri media: Revista FILM, Observatorul Cultural, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Cațavencii, cinemagia.ro, filme-carti.ro, movienews.ro, aarc.ro, dinfilme.ro, eva.ro, playu.ro, atelieruldestiri.ro, blogatu.ro, click.ro, monicapetrovici.ro, matricea.ro, frumusetefaralimite.ro, Ultima Ora, eveliepauna.ro, life.ro, literaturadeazi.ro, dolcevitamagazine.ro, iqool.ro, europunkt.ro, ralucauluiteanu.eu, capet.ro, sensyblog.ro, rockhouseevents.ro, andreeagiuroiu.com, calendarevenimente.ro, raftulcuidei.ro, libertatea.ro, thesocialite.ro, agerpres.ro

Credit foto: Adi Bulboacă, Cristofor Lăzărescu

FILMOGRAFIE SELECTIVĂ VLAD ZAMFIRESCU:

Poveste de dragoste (2014) – film de lung-metraj, regia Cristina Iacob

În derivă (2010-2012) – serial HBO

Doctori de mame (2008) – serial Tv

Inimă de țigan (2007) – serial Tv

Restul e tăcere (2007) – lung-metraj, în regia lui Nae Caranfil

Italiencele (2004) – lung-metraj, în regia lui Napoleon Helmis

FILMOGRAFIE SELECTIVĂ IRINA VELCESCU:

Vineri, în jur de 11 (2006) – film de scurt-metraj, în regia Iulia Rugină

FILMOGRAFIE SELECTIVĂ THEO MARTON:

Tyrant (2016) – serial TV

Billion Star Hotel (2016) – film de lung-metraj, regizat de Arthur Popescu

Articole similare

Poveşti cu scriitoare şi copii la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Jovi Ene

O noua aparitie la Editura Compania: Enciclopedia exilului literar romanesc

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: La Casa de Papel, The Power of The Dog, Stranger Things Day 2021

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult