Stiri

Mircea Diaconu citeste din romanul La noi, cind vine iarna la Libraria „Mihail Sadoveanu”

La noi cand vine iarnaMiercuri, 19 februarie, la ora 16.00, la Libraria „Mihail Sadoveanu” din Bucuresti, actorul Mircea Diaconu va citi fragmente din La noi, cind vine iarna, primul sau roman, aparut de curind in colectia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom (si in format digital), in editie revazuta. Lectura va fi urmata de un dialog cu cititorii moderat de criticul literar si de teatru Silvia Dumitrache.

Mircea Diaconu isi va mai intilni cititorii din Braila (vineri, 21 februarie, ora 17.00, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”), Brasov (vineri, 7 martie, ora 18.00, Libraria „St.O. Iosif”), Iasi (joi, 20 martie, ora 18.00, Librarium Palas). Mai multe detalii, pe siteul editurii.

Vazuta prin ochii unui copil, viata pare mai frumoasa. Iar daca pustiul care locuieste intr-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situatiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia.

Fiorul primei iubiri pentru o fetita din vecini infloreste intre castele imaginare si aventuri in natura, locul in care traieste este un colt de paradis, iar lucruri marunte, precum o pijama noua, pantalonii largi „de oameni mari” sau bomboanele fondante, sint cele mai mari bucurii ale vietii.

Totul se schimba insa cind tatalui i se insceneaza o infractiune, iar baietelul, fratele mai mare si mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l impiedica pe protagonist sa dea dovada de un curaj si un spirit de sacrificiu care ar face cinste si unui adult.

Un roman cu unchi si matusi, cu bunici si vecini – unii ingeri protectori, altii demoni cu chip uman –, in care un suflet inocent ne arata ca binele din oameni poate invinge si in cele mai intunecate vremuri.

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor si profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale“ din Bucuresti. A fost directorul Teatrului „Nottara” pina in 2011. A jucat atit in piese de teatru pe scenele nationale, cit si in productii cinematografice celebre, precum De ce trag clopotele, Mitica?, Buletin de Bucuresti, Asfalt Tango, Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii, Legaturi bolnavicioase sau Filantropica. A mai publicat: Sugubina (1977), Scaunul de pinza al actorului (1985) si In Bucurestii de odinioara cu Mircea Diaconu (1998).

In pregatire, de acelasi autor: Sugubina, editie revazuta

download

Articole similare

Cele mai vândute cărți Litera la Bookfest 2015

Jovi Ene

Câştigători premii Oscar 2013

Jovi Ene

În urmă nu mai e nimic, de Cosmin Perța

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult