Stiri

Invitatie la teatru

Am avut norocul in ultimul timp descopar proiecte cultural-teatrale interesante si novatoare, nascute din inteligenta, talentul, hotararea si enorm de multa munca a unor tineri profesionisti: regizori, actori, dramaturgi, coregrafi…

Teatrul in Culise.

Si iata ce am aflat de pe situl lor:

“Teatrul În Culise a adunat sub aceeaşi umbrelă artişti consacraţi, dar şi tineri absolvenţi sau pasionaţi de teatru care doresc să se afirme prin proiecte originale şi unice care se vor putea monta numai în casa din Ştefan Mihăileanu nr.53. Misiunea celor doi tineri fondatori ai Asociaţiei Culturale În Culise, Cristian Bajora – regizor (Absolvent al Facultăţii de Cinematografie – specializarea Regie de Film şi Televiziune, clasa Dan Piţa) şi Ştefan Nistor – actor (Absolvent al Facultăţii de Arte – specializarea Arta Actorului – clasa Virgil Ogăşanu) este aceea de a inventa un teatru inovator, nou, cu texte şi viziuni proaspete, un teatru care să aducă aproape de public noţiunea de Happening, care să provoace şi să recâştige publicul tânăr îndepărtat de cultură şi artă şi mai ales un teatru care să reuşească să-şi susţină proiectele din fonduri proprii şi independente de instituţiile de stat. Spectacolele teatrului În Culise vor trece peste bariera spaţiului convenţional – scena şi sala cu spectatori – nerefuzând însă această tradiţie – iar spectatorul va descoperi În Culise o experienţă cu totul specială.”

Am fost invitata la avanpremiera act-performingului numit OBSESSION, despre care va invit sa cititi  si sa luati aminte la numele celor concura la acest eveniment, la cuvintele care contureaza intentiile realizatorilor si la minunatele instantanee din timpul spectacoluluisi dupa – de la petrecerea “tematico-obsesiva”.

Edith Negulici, absolventa UNATC – Teatralogie – secretar literar la Teatrul Evreiesc de Stat, autoarea ideei care sta la baza act-performingului Obsession, impreuna cu regizorul Cristian Bajora, mi-au fost invitati intr-o emisiune la Radio Shalom Romania si mi-au dezvaluit mie si ascultatorilor, crezul lor artistic si proiectele originale prin care il exprima si il comunica unor spectatori cu mintea din ce in ce mai deschisa.

Originalitatea transfigurarii unor secvente de viata si a unor trairi pe care le experimentam fiecare dintre noi, totul intr-un spatiu de joc inteligent construit si utlizat si impletind multe posibilitati artistice de comunicare m-au impresionat profund.

Spectacolul OBSESSION are premiera pe 22 martie 2012 la ora 20, in minunata casuta a Teatrului in Culise, din strada Stefan Mihaileanu nr. 53. O casa-teatru al carui prag daca il veti trece prima data, sunt convinsa ca veti reveni cu fiecare nou eveniment artistic pus la cale de echipa care o umple cu sufletul si talentul ei.

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: Army Of The Dead, Jupiter’s Legacy

Jovi Ene

Editura Herald va ureaza Sarbatori Fericite!

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 7 – 9 septembrie 2012

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult