Stiri

ICR Tel Aviv – proiecte anulate – octombrie 2012

1. Seara de Gala a Festivalului Internațional „Renaissance” de la Yehiam. 2 octombrie 2012

România a avut statutul de invitat de onoare în seara de gală a Festivalului Renaissance de la Yehiam, ediția a XX-a, cu concertul ansamblului româno-francez Le Baroque Nomade. Repertoriul trebuia să cuprindă piese reprezentative din culegerea Codex Caioni.

Din cauza reducerii bugetului ICR, concertul a fost anulat.

Festivalul de muzică renascentistă „Renaissance” se desfășoară anual pe parcursul a 3 zile în perioada Sukkot-ului, în fortăreața medievală Yehiam. Situată în Galileea, fortăreața este ușor accesibilă pentru aproape toate localitățile din nordul Israelului. Mai multe detalii despre ediția 2012 a Festivalului.

2. Bienala Internațională a Mediteranei. Ediția a doua, 1 octombrie – 31 decembrie 2012.

Bienala Internațională a Mediteranei, a doua ediție, are loc în orașul multicultural Sakhnin, din nordul Israelului. Evenimentul prezintă lucrări din creația unor artiști reprezentativi pentru țările din zona Mediteranei și a Mării Negre.

În acest an, România trebuia să prezinte :
–    Un proiect de pictură al artistului Florin Ștefan, lector la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, secția Pictură
–    O serie de 10 lucrări video realizate de artiști români recunoscuți internațional: Iosif Kiraly, Mircea Cantor, Ion Grigorescu și alții
–    Un proiect multi-discipliar de artă, design și dezvoltare socială durabilă sub cordonarea prof. univ. dr. Dragoș Gheorghiu, cunoscut specialist al secției Design de la Universitatea Națională de Artă din București.

Mai multe detalii despre Bienală.

Articole similare

Concurs: Câștigă două pachete de cărți San-Antonio, oferite de Editura Univers! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Povestiri cu tâlc”, de Rodica Chiriacescu! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (9 – 15 octombrie 2017)

Jovi Ene

1 comment

codrut constantinescu 1 octombrie 2012 at 10:12

Aceste manifestari propagandistice si pseudo-artistice avea un caracter basist pronuntat, de aceea anularea lor este mai mult decat bine-venita. Asteptam deschiderea unei filiale ICR la Provita de Jos!

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult