Stiri

Festivalul de film rusesc – Kino

Timp de sapte zile pelicule rusesti ruleaza in premiera in Bucuresti la Muzeul Taranului Roman.

Festivalul de film rus Kino+ se desfasoara intre 23 si 29 mai la Noul cinematograf al regizorului roman – Studioul Horia Bernea, incepand cu orele 19.00.

Festivalul Kino+ este organizat de Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania impreuna cu Universitatea din Bucuresti prin Catedra de Filologie Rusa a Facultatii de Limbi (FLLS UB) si Literaturi Straine si Departamentul de Servicii pentru Studenti. www.kino-plus.ro

Intrarea este libera!!!

Programul festivalului:
Luni, 23 mai – Steaua (2002)
, regizor Nikolai Lebedev
Actiune, drama, aventuri, razboi, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetasi trece linia frontului pentru a verifica informatiile existente privind pozitiile ocupate de dusmani. Treptat, cercetasii se conving de faptul ca inamicul se reorganizeaza pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotaraste sa patrunda pana la un nod feroviar unde, conform informatiilor obtinute recent, se afla comandamentul.

Marti, 24 mai – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk
Drama
O familie fara copii din Italia soseste la un orfelinat din provincie pentru a infia un copil din Rusia. Vania, un baietel de 6 ani, este pe placul oaspetilor, asfel ca ceilati copii îl poreclesc italianul. Pe Vania il asteapta o viata lipsita de griji in insorita Italie, insa chemarea sangelui nu ii da pace: baietelul se hotaraste sa isi gaseasca mama si pleaca in cautarea ei.

Miercuri, 25 mai – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Sahnazarov
Comedie muzicala
Rusia Sovietica. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din aceasta cauza, este exmatriculat de la scoala, dandu-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. In urma anuntului lui Kostea, i se alatura Steopa care canta la banjo si Jora care canta la tobe. Trupa proaspat infiintata incepe repetitiile.

Joi, 26 mai – Fiica din America  (1995), regizor Karen Sahnazarov
Drama, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o rapi… pe fiica sa. Micuta Aniuta fusese adusa in secret in America de fosta lui sotie atunci cand se casatorise cu un american respectabil. Dupa o intalnire emotionanta dintre tata si fiica, incepe calatoria acestora cu auto-stop-ul prin toata America, o calatorie plina de peripetii si situatii amuzante.

Vineri, 27 mai – Zi cu luna plina  (1998), regizor Karen Sahnazarov
Drama
Un mozaic creat din perspectivelor trecatorilor intamplatori. Eroii acestui film sunt novie russkie. Ei sunt multi si singurul lucru pe care il au in comun este faptul ca s-au zarit intamplator. Spectatorul se cufunda in noianul de intamplari si amintiri stranii, calatorind in timp si spatiu.

Sambata, 28 mai – Brigada artistica de agitatie “Da-n dusman!” (2007), regizor Vitali Melnikov
Tragicomedie
In timpul razboiului, un grup de artisti, avand la bordul vasului cu care calatoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui rau siberian pe ale carui maluri locuiesc fosti chiaburi stramutati aici de pe intregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artisti opreste in fiecare localitate, da concerte si ruleaza filme.

Duminica, 29 mai – Sirli-mirli (1995), regizor Vladimir Mensov
Comedie
Sunteti invitati la o adevarata nunta ruso-americano-evreiasco-tiganeasco-japonezo-indiana! In program: dezvaluirea unor secrete de familie, intalnirea a doi-trei (maximum cinci) frati, disparitia si aparitia unui diamant urias, urmariri, dans, cantec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mancare de varza si aperitive cu carne si cireasa de pe tort – o calatorie in grup in Canare si acordarea titlului de maresal.

Articole similare

Ediție internațională online a Festivalului de literatură de la Timișoara

Jovi Ene

Targul International de Carte LIBREX 2014

Jovi Ene

Apariţie la Polirom: N. Steinhardt în evocări

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult