Filme Filme americane Recomandat

Bridesmaids (2011)

Bridesmaids (2011) – Domnisoare de onoare
Regia: Paul Feig
Scenariul: Annie Mumolo & Kristen Wiig
Distributia: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Ellie Kemper, Melissa McCarthy, Chris O’Dowd, Jon Hamm

Am avut surpriza unui film amuzant, asta pentru ca am reusit sa surmontez  pasajele extrem de dezagreabile  – din nou de natura scarboasa-scatologica cu care pare a se mandri in ultima vreme comedia americana :). Placerea americanilor? Eu una, nu mi-o explic!

Cum spuneam, un film amuzant, cu multe momente reusite de comedie care se sprijina in exclusivitate pe umerii unor tinere actrite, din plutonul carora se detaseaza Kristen Wiig (Saturday NightLive). Comedie nascuta din conditia sociala a tinerelor in jurul celor de treizeci de ani impliniti – dincolo de care – trebuie sa-si gaseasca implinirea intr-o buna relatie sentimentala mergand cu pasi siguri spre casatorie.

Domnisoare de onoare

Cele 5 domnisoare de onoare, din grupul carora face parte Annie, reprezinta fiecare o tipologie aparte a  tineretii pasind spre maturitate. Dar le leaga intr-o aventura irezistibila, acest eveniment deosebit, casatoria prietenei lor comune, Lilian (Maya Rudolph). Ori, intre Annie si Lilian exista cea mai veche relatie de prietenie din grup, exista cele mai vechi poze comune din copilarie, exista cele mai vechi amintiri de familie si multe… multe ….destainuri ale viselor si aspiratiilor si asteptarilor si iubirilor! Dar aparitia unei proaspete prietene ale lui Lilian, in persoana frumoasei, bogatei si “bagaretei” Helen (Rose Byrne) – hotarata sa fie orchestratorul si dirijorul tuturor pregatirilor specifice nuntii – declanseaza o acerba si plina de neprevazut si haz  rivalitate competitiva intre Annie si uzurpatoarea locului de “cea mai buna si mai inspirata prietena”.

Bridesmaids

Tavalugul plin de umor al aventurilor din preajma nuntii: alegerea tinutelor domnisoarelor de onoare, stabilirea locului in care se va desfasura petrecerea burlacelor, sentimentele refulate ale lui Annie – singura si tanjind cu toata fiinta ei catre gasirea unui suflet pereche si – din pacate – simtindu-se tradata de cea mai buna prietena, apoi relevarea povestilor celorlalte domnisoare de onoare (excelent personajul Megan – Melissa McCarthy) – cum spuneam, acest tavalug este irezistibil si morala – explicita uneori, sugerata alteori este aceea ca “trebuie sa te lupti cu viata”, caci “nimeni nu-ti poate schimba viata, in afara de tine” si pana la urma “lucrurile se pot schimba asa cum vrei tu”!

Mai rezista o zi 🙂 – si dragostea si viitorul iti vor bate la usa!

Kristen Wiig

Dupa cum spuneam, Kristen Wiig – de altfel si scenarista, tine filmul pe umerii sai si il tine bine! Nu e o frumusete – nici figura si nici trupul nu o recomanda pentru topuri, insa talentul ei este indicutabil si mai ales disponibilitatea pentru comedie! Scena in care amarata, tradata, revoltata, singura in bucataria sa, se inhama la elaborarea unor tavi de prajituri inutile, ornamentate super-artistic si momentul in care infuleca cu lacomie trista cea mai frumoasa briosa impodobita cu o minunata floare din zahar – este emblematica pentru psihologia feminina. Momentele de tristete si singuratate pot fi tratate la shopping sau la bucatarie! Magistrala scena. Si nu este singura!

Prin urmare, mergeti sa vedeti acest film, are haz, are inteligenta, e actual, are ritm si fluenta, e credibil (cine nu crede – va crede cand i se va intampla), e bine scris si regizat,  nu e nici feminin, nu e nici feminist, are o coloana sonora buna, cu piese cunoscute (Wilson Philips, Kate Nash, Britney Spears).

Puteti accesa si site-ul oficial.

Prin urmare:

Nota: 7.5/10

Articole similare

Fiecare este suspect! – ”Pierdută în așteptare”, de Gytha Lodge

Delia Marc

Les enfants des autres (2022) – un mod de a rezuma viaţa la o poveste simplă

Ana Maria Cazacu

Vă rog, nu faceți și partea a treia (dacă nu aveți o idee nouă cu adevărat grozavă)! – Now You See Me 2 (2016)

Dan Romascanu

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult