Stiri

Festivalul de Film Istoric Râşnov 2011

Cetatea Râşnov găzduieşte în perioada 5-15 august 2011 un eveniment care a devenit deja tradiţie – a III‐a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune (peste 50 de filme), spectacole, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia de filme din festival şi în evenimentele speciale câteva teme istorice importante: Atentatele teroriste din Statele Unite (septembrie 2001), Migraţii şi colonizări, Destrămarea Uniunii Sovietice, Zidul Berlinului şi Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni în Transilvania. Festivalul de Film Istoric de la Râşnov vă invită la o călătorie în timp, urmărind filme care au ca temă aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producţii cinematografice cu temă istorică. Vor fi, de asemenea, momente speciale dedicate actorului Ştefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimăncescu şi aniversării împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai I al României.

Atmosfera festivalului va fi întreţinută de 20 de evenimente culturale grupate pe două tematici principale: Colonizări culturale şi Peste 800 de ani de cultură germană. Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal‐instrumentale de muzică veche, jazz, tango, fado şi bossanova, recitaluri de harpă celtică, vibrafon, orgă, spinetă, flaut şi violoncel, proiecţii de film mut acompaniate de muzică live, un concert aniversar dedicat Regelui Mihai, un spectacol de dans, două expoziţii de pictură şi multimedia, precum şi alte surprize. Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale din cadrul standurilor de carte de pe toată perioada festivalului.

Festivalul este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat internaţional cu European Institute of Cultural Routes, accesul publicului fiind gratuit. Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric.

Mai multe informaţii legate de program şi de momentele festivalului se pot găsi pe site‐ul oficial: www.ffir.ro.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (29 septembrie – 5 octombrie 2014)

Jovi Ene

Experiență sau imaginație la Atelier IDC, în 29 octombrie

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (21 – 27 ianuarie 2019)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult