Editorial

Weekend acoustic la TV5 Monde

Atentie, romani! Francezii de la TV5 v-au pregatit ceva!

Francezii ont du talent! «Acoustic» este o emisiune saptamanala de 26 de minute care de 10 ani prezinta un artist si descopera cele mai bune creatii muzicale din tarile francofone.

Emisiunea este difuzata exclusiv pe TV5MONDE si este prezentata de Sebastien Folin.

In 7 aprilie (sambata aceasta), si in reluare duminica, 8 aprilie, «Acoustic» sarbatoreste editia cu numarul 400, in compania artistilor francofoni Amadou si Mariam, din Mali (Africa).

Amadou & Mariam este un duo muzical, dar și conjugal, numit şi “cuplul nevăzător din Mali”. De altfel, s-au cunoscut la un institut al tinerilor nevăzatori și în 1980 s-au căsătorit. Amadou și-a pierdut vederea la 16 ani, în timp ce Mariam, la 5 ani, ca urmare a rujeolei netratate. Cântă împreună din anii 80, iar din anii 90 produc un mix de muzică traditională locală și chitară rock, viori siriene, trompete cubaneze și alte instrumente de origine indiană și egipteană – “afro-blues”. Prima lor recunoastere a venit din Franta si, de atunci, proiectul se bucură de notorietate peste tot în lume.

Emisiunea va fi difuzată pe toate canalele internaționale ale TV5 Monde. În România, ea va începe la ora 14:45 și va fi retransmisă, timp de o săptămână, începând cu 7 aprilie pe site-ul TV5Monde.com şi pe TV5MONDE+.

Promo emisiune:

Articole similare

Prin blogosfera literara (20 – 26 decembrie 2010)

Dan Romascanu

Premiul Iocan pentru proză scurtă 2018

Carmen Florea

Elocventa in politica

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult