Editorial Recomandat

Top 10 cele mai scumpe picturi din toate timpurile

cezanne.playersNu ne ocupăm numai de filme și cărți, din când în când vă prezentăm și piese de teatru, concerte memorabile sau fărâme de cultură. Ba chiar și fotbal, atunci când încep Campionatele Mondiale sau Europene. În ultimele noastre incursiuni pe tărâmurile Internetului, am descoperit o serie de infografice culturale, care merită a fi văzute și studiate de către dvs., oferind o mică parte a culturii generale, de la care putem pleca la o documentare mai amănunțită.

Astăzi, vă oferim o imagine cu ”cele mai scumpe picturi din toate timpurile”. Ați fost vreodată curioși cu câți bani au fost vândute capodoperele picturii din cele mai vechi timpuri și până în prezent? Aici este răspunsul.

Pe locul 1, cel mai vândut tablou se află ‘Jucătorii de cărţi‘, de Paul Cezanne (în imaginea alăturată), cu o sumă aproximativă de 267 de milioane de dolari (prețul exact nu este cunoscut, dar este estimat undeva între 259 și 300 de milioane de dolari). Locul 2-Jackson Pollock, locul 3-Willem de Kooning.

De asemenea, din infograficul următor aflăm informații interesante despre data când au fost pictate aceste tablouri foarte scumpe, dar și despre naționalitatea autorilor (locul întâi fiind deținut de Olanda, cu o pictură a lui Willem de Kooning și două ale lui Vincent van Gogh).

Acum întrebarea noastră: care ar fi primele trei cele mai frumoase picturi în viziunea dvs. din cele 10 cele mai scumpe?

Topul meu include: 1. Garcon a la pipe (Picasso), 2. Bal du Moulin de la Galette (Renoir) și 3. Portrait of Joseph Roulin (van Gogh).

top-10-most-expensive-paintings-ever-sold_511014464e656

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Top 5 cărți despre călătorii extreme

Carmen Florea

Top 5 cărți citite în 2019 (de Tudor-Costin Sicomas)

Tudor-Costin Sicomas

Fragment din ”Republica Populară a Amneziei. Tiananmen, 1989”, de Louisa Lim

Jovi Ene

1 comment

Aniela A 9 februarie 2013 at 06:14

Klimt, Pollock si Munch.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult