Editorial Recomandat

Franciza „Die Hard” – lucruri inedite

die-hard-marathon-poster-610x898Dacă am vorbit în mai multe rânduri despre seria James Bond, dacă am scris câteva lucruri și despre seria de succes Star Trek, acum este timpul lui Bruce Willis și o altă franciză cinematografică de succes la public – Die Hard. Nu trebuie uitat că ultima parte a acestei serii, A Good Day to Die Hardtocmai s-a lansat în cinematografe vinerea trecută și ni-l readuce în atenție pe John McClane, polițistul neînfricat, interpretat de Bruce Willis.

Infograficul de azi ne dezvăluie ”cinci motive pentru care americanii iubesc seria Die Hard”, dar suntem siguri că măcar o parte dintre ele se potrivesc și europenilor, deci și românilor. Cu alte cuvinte, de ce seria Die Hard nu moare?

Primele patru filme ale seriei (cel de anul acesta fiind al cincilea) sunt disecate sub mai multe aspecte: costurile de producție, încasările (cel mai bun fiind filmul din 2007, ”Live Free or Die Hard”, cu peste 380 de milioane de dolari încasări), numărul de teroriști uciși (24, cei mai mulți, în partea a doua a seriei ”Die Hard 2 Die Harder”), etc.

Să nu uităm și ce a fost înainte de primul film al seriei, cel din 1988: rolul a fost oferit inițial lui Frank Sinatra, acum mulți ani, înainte ca franciza să pornească la drum cu adevărat; în 1987-1988, au fost ofertați, înaintea lui Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Harrison Ford, Richard Gere, Mel Gibson; Die Hard are la bază cartea ”Nothing Lasts Forever”, de Roderick Thorp.

why-americans-love-die-hard_5121128e20be3

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Zilele Filmului German, Ediția a X-a – 16-22 octombrie 2015

Andreea Andrusca

Top 10 cele mai bune filme văzute în 2018 (Jovi)

Jovi Ene

Scriitoarea belarusă Svetlana Aleksievici a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură

Jovi Ene

1 comment

codrut constantinescu 21 februarie 2013 at 15:04

Eu astept filmul „Die Hard 12- Die in another century” (lansare 2024) in care Bruce Willis se va intalni cu nepotul sau tocmai in Tokio si vor devasta orasul. cand sa fie casapiti de rai, le sar in ajutor stranepotii!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult