Editorial Recomandat

Filme, cărţi şi câteodată fotbal: 30 iunie 2014

world-cup-2014Rezultate 29 iunie 2014:

Olanda-Mexic 2-1

Pronosticuri corecte: Codruț

Costa Rica-Grecia 1-1 (Costa Rica după loviturile de la 11 m)

Pronosticuri corecte: –

Clasament intermediar:

1-2. Mihaela, Alex – 64 pct.
3-4. Codruț, Marian – 63 pct.
5. Emil – 55 pct.
6. Costi – 54 pct.
7. Eddie – 45 pct.
8-10. Dan, Iulian, Jovi – 39 pct.
11. Bogdan – 33 pct.
12. Monica – 28 pct.
13. Jules – 20 pct.
14. Mihai – 4 pct.

Clasament vizitatori Filme-carti.ro:

1. Beatrice – 38 pct.
2. Tudor Mirică – 24 pct.
3. Alex – 19 pct.

Pronosticuri meciuri 30 iunie 2014:

Franța-Nigeria

Eddie: 4-2
Dan: 2-2 (Nigeria)
Marian: 2-0
Iulian: 1-1 (Nigeria)
Codrut: 2-1
Jules: 0-0 (Franța)
Costi: 2-0
Mihaela: 1-1 (Nigeria)
Alex: 4-1
Bogdan:
Jovi: 3-0
Monica: 3-1
Emil: 4-1
Mihai: 2-0

Germania-Algeria

Eddie: 2-0
Dan: 2-1
Marian: 3-0
Iulian: 2-0
Codrut: 1-0
Jules: 2-0
Costi: 4-0
Mihaela: 2-0
Alex: 2-0
Bogdan:
Jovi: 3-0
Monica: 4-0
Emil: 2-1
Mihai: 4-2

Parteneri concurs: Editura Polirom, Books-Express.ro, Libris.ro și Editura Litera.

BroasteMomentul sponsorului:

Libris.ro. Ofertă specială: ”Broaște”, de Mo Yan. Cinci scrisori ample, trimise unui scriitor japonez prieten de catre naratorul romanului, autorul dramatic cu pseudonimul Mormoloc, spun povestea vietii fabuloasei matusi a acestuia, doctor ginecolog de tara. Pe fundalul intamplarilor dramatice din perioada anilor ’60, cand in China era aplicata brutal politica de control al natalitatii, avorturile si sterilizarile tulbura profund lumea satului, atinsa in cel mai conservator aspect al culturii traditionale confucianiste. Naratiunea principala care are in centru personalitatea deopotriva fascinanta si infricosatoare a matusii, talentata doctorita Wan-Inima, se ramifica intr-o serie de intamplari adiacente care alcatuiesc istoria familiilor din tinutul Gaomi, urmarind consecintele tragice ale acestei politici dure si degringolada valorilor in timpul reformelor si deschiderii din anii ’90. Criza constiintei pe care o traiesc intelectualii trecuti prin experienta Revolutiei Culturale are in cazul doctoritei Wan-Inima o intensitate speciala, cu manifestari dramatice ale memoriei si remuscarii.

Broaste este romanul in care tehnicile exersate ale realismului halucinant al lui Mo Yan se combina cu spectaculoase inovatii de structura narativa. In substanta proteica a acestei carti, in care realul egaleaza prin exorbitanta imaginarul si cele doua planuri sunt greu de despartit, se amesteca laolalta povesti de dragoste emotionante, apologuri si alegorii de tipul vechii proze filozofice, legende, deraieri onirice, scene de un umor coroziv sau de un naturalism socant.

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Cele mai bune filme de animatie – leapsa cinefila

Mihaela

Aniversarea, de Bill Macllwraith

Delia Marc

Octombrie în muzica

Delia Marc

1 comment

Beatrice 30 iunie 2014 at 18:27

Franta-Nigeria 2-1
Germania-Algeria 2-0

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult