Filme Filme americane Recomandat

The Leftovers (2013) – o nouă viziune post-apocaliptică

Cei ramasi - posterThe Leftovers (2013) – Cei rămași

Regia: Peter Berg
Writer & Producer: Damon Lindelof, Tom Perrotta
Distribuția: Justin Theroux, Liv Tyler, Christopher Eccleston, Ann Dowd

O nouă producție originală HBO va avea premiera pe 30 iunie la HBO. Serialul HBO The Leftovers / Cei rămași prezintă povestea oamenilor care au rămas pe Pământ după “Plecare”, plecare ce se aseamănă cu cea din Biblie, ce are loc înainte de sfârșitul lumii.

Damon Lindelof, co-creatorul serialului Lost, propune o dramă care se concentrează pe un oraș de provincie ale cărui idei preconcepute sunt spulberate în urma unui eveniment global numit „Plecarea”. Bazat pe bestsellerul scris de Tom Perrotta (co-creator și producător executiv) în 2011, serialul spune povestea locuitorilor orașului fictiv Mapleton, poveste ce începe la trei ani de la ziua fatidică de 14 octombrie în care 140 de milioane de oameni – 2% din populația lumii – au dispărut fără urmă. Văzut în primul rând din perspectiva șerifului Kevin Garvey (Justin Theroux), serialul arată modul în care oamenii obișnuiți reacționează la evenimente inexplicabile – cum pot fi unite sau distruse familii și comunități – și dezvăluie modul în care o calamitate fără precedent poate transforma credința oamenilor în cinism, paranoia, nebunie sau fanatism.

Așadar, protagonistul serialului este șeriful Kevin (Mulholland Drive, American Psycho), ale cărui îndatoriri sunt subminate de demoni reali și imaginari; Laurie, soția lui (Amy Brenneman – Private Practice), este membră a grupului “Mărturiile vii”; Jill (Margaret Qualley) este fiica apatică a lui Kevin, iar Aimee (Emily Meade) este prietena acesteia. Kevin are de asemenea un fiu, Tom (Chris Zylka), care s-a alăturat unui grup condus de misteriosul vindecător Wayne (Paterson Joseph). Michael Gaston (Mad Men) este Dean, iar Liv Tyler este Meg, care are dubii serioase cu privire la nunta ei.

Noul serial va fi un succes nu neapărat datorită distribuției, cât a subiectului incitant. Iar acest lucru se va întâmpla în ciuda asemănărilor izbitoare cu alte seriale în derulare sau finalizate, căci ne place mai mult să ne gândim la viitor decât să ne rezolvăm problemele actuale. Distrugerea echilibrului prin diverse modalități sau rezistența unui grup de persoane norocoase într-o lume post-apocaliptică sunt subiecte în vogă. La vizionarea primului episod am avut impresia că mă aflu într-o lume nebună în care The Waking Dead s-a întâlnit cu Game of Thrones. O lume în care unii își caută calea, alții vor doar să uite. Însă, o dată cu acele evenimente, se pierde și moralitatea. O lume în care fiecare are propriile modalități de a nu cădea pradă nebuniei. E destul de dificil să faci față cursului vieții în condiții normale, păi într-o familie ce a fost destrămată de dispariția unui membru sau a mai multora e aproape imposibil.

Ce m-a atras? Soundtrackul. În rest? Sunt curioasă ce explicație vor oferi producătorii filmului “plecării”, precum și existenței acelui grup fanatic, mult prea tăcut.

Începând cu 30 iunie, în fiecare luni, de la ora 22:00, HBO va difuza în premieră unul dintre cele 10 episoade ale serialului Cei rămași. Producția va fi disponibilă și pe HBO GO, iar primul episod va putea fi urmărit fără abonament din ziua premierei.

Trailer:

Articole similare

Între destin și onoare. „Beckett” (Netflix, 2021)

Corina Moisei-Dabija

Efectele timpului: Senilità (1962)

Dan Romascanu

Sex and the City (2008)

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult