Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: 13 iunie 2012

Rezultate 12 iunie:

Grecia-Cehia 1-2
Pronosticuri corecte: —

Polonia-Rusia 1-1
Pronosticuri corecte: Dan, Alartes, Mike

Meciul zilei: Danemarca-Portugalia. Pilula culturala: Delia.

Cateva imagini daneze superbe –  culese si  montate de subsemnata :), derulate  pe melodia “In a Moment Like This” a celor de la Chanée & N’Evergreen – 2010/Eurovision

FADO – destin/soarta (si atat de asemanator ca semnificatie cu “dorul” romanesc)– emblema muzicala a Portugaliei. Melancolie invesmantata in ritmuri tanguitoare, reflectand istoria si realitatile sociale ale lusitanilor. Fado lisboeta si fado coimbra (varianta Lisabona si varianta Coimbra). Doua regine, Amalia Rodrigues si Dulce Pontes, dar si  un emotionant fado coimbra, spre exemplificare:

Portugalia are si un muzeu al fado-ului si multe cluburi in care rasuna aceasta muzica si unde se produc apreciati cantareti si formatii specifice:

Pentru filmul sau Nu te teme, Iacob! (Fürchte dich nicht, Jakob!) – 1982, regizorul Radu Gabrea a ales ca loc de filmare o superba asezare veche lusitana, care a corespuns perfect ca decor pentru viziunea sa cinematografica asupra adaptarii nuvelei O faclie de Pasti de I. L. Caragiale.

Pronosticuri meciuri 13 iunie 2012. Danemarca-Portugalia

Jovi: 1-2
Eddie: 0-1
Dan: 2-1
Marian: 1-3
Mihaela St.: 1-1
Iulian: 0-4
Alartes: 0-2
Mike: 1-3
Codrut: 1-3
Jules: 1-1
Costi: 1-1
Mihaela M.: 1-3
Olanda-Germania
Jovi: 2-1
Eddie: 0-1
Dan: 1-2
Marian: 2-1
Mihaela St.: 2-3
Iulian: 2-2
Alartes: 1-1
Mike: 1-3
Codrut: 1-1
Jules: 2-1
Costi: 2-2
Mihaela M.: 1-2

Clasament intermediar

1-5. Mihaela St., Eddie, Marian, Codrut, Alartes – 10 pct.
6-9. Mihaela M., Jules, Dan, Mike – 5 pct.
10-12. Jovi, Costi, Iulian – 0 pct.

Parteneri concurs: Editura Polirom şi Books-Express.ro.

Premiu Books-Express.ro: Set de DVD-uri Football’s Greatest Moments. Nu lipsesc din aceste 5 DVD-uri jucatori precum Johan Cruyff, George Best, Eric Cantona şi Dennis Berkamp, care se numără printre cei mai spectaculoşi fotbalişti ai tuturor timpurilor. Nu toată lumea i-a văzut în acţiune însă pe jucătorii care, fără urmă de îndoială, pot fi consideraţi a fi legende ale “sportului rege”.

De asemenea, cele mai frumoase goluri ale tuturor timpurilor, printre care cele mai apreciate executii ale lui Gascoigne, Zidane, Beckham, Paul Scholes, Ronaldo, dar si ale lui Hagi sau Ilie Dumitrescu. Enjoy!

Va precizam ca oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Articole similare

Retrospectiva Ruth Beckermann la One World Romania 12: The Waldheim Waltz (2018)

Delia Marc

Life as We Know It (2010)

Delia Marc

Naomi (2010)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult