Editorial

Festivalul de Film Evreiesc-25 iunie

Cinema Scala – Intalniri de suflet

Intr-o ambianta primitoare in foaierul Cinema Scala, intalniri de suflet cu Rozina Cambos, actrita israeliana de origine romana, binecunoscuta publicului nostru, Andrei Calarasu, regizorul roman care ne-a lasat comedii cinematografice pline de tinerete si umor (Alo? Ati gresit numarul!, Vacanta la mare, etc), regizori, actori, producatori, jurnalisti si toate si toti vegheate si indrumate de Directorul Festivalului, Paul Ghitiu.

Organizatorii Festivalului au acordat cateva diplome de merit privind participarea la aceasta prima editie la Bucuresti, unul dintre benficiari fiind regizorul rus Andrei Kraznovsky – prezent cu filmul “A Room and a Half” – 2009 – dedicat poetului si dizidentului Iosif Brodsky.

Andrei Calarasu si Dan Paul Ionescu

S-au proiectat doua realizari TVR International: “Destinul unei actrite – Rozina Cambos” – producator Irina Ifrimache si “Oare cat traiesc cocorii?” – scenariul si regia Dan Paul Ionescu (din nou un destin – acela al regizorului Andrei Calarasu, supravietuitor al <Trenului mortii>  din anul 1941), urmate de scurtmetrajul independent “Alogic 11” – regia Florin Kevorkian – producator Mihai Orasanu.

Pe scena au urcat Rozina Cambos, Andrei Calarasu si Dan Paul Ionescu, Florin Kevorkian si Rudy Rosenfeld, adresand spectatorilor emotionati cuvinte stapanite de aceeasi emotie autentica.

O formatie de tineri klezmeri din Los Angeles au incheiat spectacolul de pe scena, continuand sa cante plina de inspiratie in foaier, unde toti invitatii acestei gale s-au delectat cu un bufet bine garnisit oferit de organizatori, dar si cu imbratisari, cuvinte de bine, amintiri comune si promisiuni de revedere.

Bineinteles ca nu am pierdut ocazia sa iau cateva instantanee fotografice, “amintiri de suflet” ale acestei seri vibrante! Si iata ca va ofer aceste imagini.

Andrei Calarasu si Dan Paul Ionescu
Andrei Calarasu si Iurie Darie
Andrei Calarasu
Andrei Kraznovski
Klezmeri
Rozina Cambos
Rozina Cambos si Paul Ghitiu

Articole similare

Fotoreportaj Ana Blandiana la Librăria Humanitas Ploiești, 12 noiembrie 2014

Codrut

Top 10 cele mai bune filme văzute în 2019 de Dan Romașcanu (plus 3 filme de evitat)

Dan Romascanu

Ces amours-là (2010)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult