Editorial

Cărți care îți vor schimba percepția asupra vieții

Fiecare dintre noi a citit la un moment dat o carte sau o poveste care i-a rămas mult timp în minte și i-a dat de gândit. Aceste povețe scrise din suflet sunt cel mai bun mod de a ne cunoaște la un nivel profund și de a înțelege mai multe despre tainele vieții. Lectura de acest tip poate însemna o revelație pentru multe persoane, în special dacă are loc în anumite momente mai vulnerabile. În general, autorii nu au un scop anume în momentul în care își aștern gândurile pe hârtie, însă condeiul lor are o putere mult mai mare decât lasă impresia la o primă vedere. Operele de mai jos oferă momente de inspirație care schimbă radical percepția ta asupra vieții și te vor fermeca instantaneu.

Un pământ nou – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre cei mai originali și inspirați scriitori ai timpurilor noastre. Povețele sale te poartă pe un tărâm spiritual și îți deschid ochii asupra celor mai profunde taine ale lumii. Cuvintele alese cu grijă i-au făcut pe mulți să lectureze cărțile sale în doar câteva ore. Încă de la primele rânduri, această carte a sa i-a captivat profund și nu i-a mai lăsat să-i dea drumul, dorind să afle tot mai mult.

Lectura, de o logică fără cusur, anticipează fiecare întrebare și răspuns numaidecât, în timp ce chemarea la conștientizare deplină se realizează prin exemple concrete, pe care nu toată lumea le înțelege atât de ușor. Cartea lui Tolle este o trezire la realitate, care inițiază sufletul într-o călătorie spirituală fără cusur.

Fericirea Autentică – Martin Seligman

Martin Seligman este unul dintre cei mai mari psihologi ai lumii, care le-o oferit cititorilor un dar mai presus de cuvinte, posibilitatea de a deschide calea către o lume plină de satisfacții. Cu toate că în lume există discrepanțe, iar fericirea este prezentă în cantități mai mari la anumite persoane și în cantități mai mici la altele, fiecare persoană are șanse egale în fața fericirii. Aceasta este premisa care a stat la baza acestei cărți, tema fericirii în societatea actuală.

Autorul este de părere că fiecare individ poate fi fericit dacă urmează un set de valori universal valabile. Cu siguranță, mulți oameni au tendința de a trece cu vederea anumite aspecte asupra vieții și a le considera un bun care li se cuvine, motiv din cauza căruia ar putea fi provocate anumite trăiri mai puțin pozitive. Autor a peste 20 de cărți, Selignman îi invită pe cititori să descopere modul de a-și dezvolta abilitatea de a interacționa cu cei din jur.

Jucătorul – Fiodor Dostoievsky

Există multe cărți care sunt pline de înțelepciune și informații prețioase pentru orice tip de cititor. Cu toate acestea, uneori poți să înțelegi anumite lucruri despre viață, în momentul în care citești cărți care au fost inspirate direct din trăirile autorilor. În acest caz, opera lui Dostoievsky, Jucătorul, este un roman care descrie jocurile de cazino și anumite evenimente care au loc în viața unui jucător de poker. În acest roman este vorba de iubire, conversații cu persoane cu diferite ocupații în viață și înțelegerea anumitor detalii psihologice despre viața personajului principal. Aceste cunoștințe pot fi aplicate cu ușurință în viața de zi cu zi atunci când joci jocuri de cazino online sau când încerci să evoluezi.

O mare parte dintre trăirile descrise în această operă fac parte din natura psihicului uman și scot în evidență similaritatea oamenilor. Mai mult, cu toate că opera exagerează trăsăturile personajului, acest fapt are scop didactic. 

Curajul de a fi tu însuți  – Jacques Salome

Psihologul francez Jacques Salome are un stil poetic care îți intră foarte ușor la inimă. În această carte psihologică se pune intens accentul pe originalitate, spontaneitate și pe comunicarea autentică. Cu toate că în anumite momente pare dificil să comunicăm la cel mai profund nivel al conștiinței, acest fapt ne garantează o viață echilibrată. Fiecare dintre noi are dreptul de a trăi bine alături de ceilalți. Drept urmare, este important să punem bazele unei relații armonioase cu noi înșine.

Pornind de la experiența personală, autorul ne oferă câteva repere care explorează zonele mai puțin „luminate” ale personalității noastre. Doar astfel vom putea înțelege relația cu cei din jur și vom reuși să trecem peste momentele de cumpănă mult mai ușor.

Există foarte multe cărți care oferă inspirație pentru o viață mai bună și descoperirea sinelui. Exemplele de mai sus ar putea fi un punct bun de început pentru toți cei care doresc să se inițieze în tainele lecturii de acest tip.

Articole similare

Împreună, de Anna Gavalda

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (24 februarie – 2 martie 2014)

Jovi Ene

Cele mai traduse 50 de cărți din lume [infografic]

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult