Stiri

Curs: Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru

Antreneaza-ti memoriaFundatia Calea Victoriei va invita incepand de marti, 17 februarie, de la ora 19:00, la atelierul Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru, sustinut de actrita Smaranda Caragea.

Odata cu trecerea timpului observam ca memoria noastra incetineste, iar procesul de invatare devine din ce in ce mai anevoios. Pentru a ramane cat mai prezenti in viata noastra, avem nevoie de reperele adunate de-a lungul timpului si de informatia pe care candva am inmagazinat-o.

Memoria sta la baza fiecareia dintre actiunile noastre. Ne permite sa ne miscam, sa comunicam, sa invatam si sa fim prezenti, vii si activi. Miliarde de celule din creierul nostru se afla in continua interactiune accesand cuvintele, figurile, poeziile, retetele, povestile, evenimentele, deprinderile, emotiile, cartile, conversatiile, ideile din memoria noastra.

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia, care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient. Memoria se bazeaza pe imagini si modele. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet.

Actorii au o capacitatea mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel acestia pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.

De-a lungul atelierului, ne vom antrena prin joc si joaca, aplicand tehnici actoricesti care vizeaza strict memoria. In plus, ne vom relaxa pentru a da frau liber imaginatiei si vom incerca sa ne ascutim simturile pentru a le putea folosi la capacitate maxima. Descoperim cum sa ne organizam informatia in functie de prioritati si care sunt tehnicile pentru ca mintea sa ne fie mereu proaspata.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 17 februarie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Articole similare

Începe „Verde-n față”, proiectul de educație ecologică prin film documentar

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (3 – 9 august 2015)

Jovi Ene

Premiile Astra Film Festival 2019 – ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult