Recomandat Stiri

Concurs: Premii 3 cărţi „La răsărit de Eden”, de John Steinbeck – ÎNCHEIAT!

La rasarit de EdenPrimul concurs cu premii oferite de Editura Polirom al anului 2013:

Premiile constau intr-un exemplar din cartea lui John Steinbeck, La răsărit de Eden, apărută în colecţiaBiblioteca Polirom”-Seria de autor John Steinbeck, pentru trei persoane care raspund la intrebarea noastra.

Despre carte:

Una dintre capodoperele secolului XX, La rasarit de Eden reconstruieste povestea biblica a lui Cain si Abel in decorul Vaii Salinas din California. Romanul, a carui actiune se intinde din timpul Razboiului Civil american pina la sfirsitul Primului Razboi Mondial, urmareste conflictele dintre doua generatii de frati, incepind cu Adam si Charles Trask.
La rasarit de Eden a fost ecranizat in anul 1955, in regia lui Elia Kazan, cu James Dean in rolul principal.

„Scriu aceasta carte pentru baietii mei… Le voi istorisi una dintre cele mai marete povesti, poate cea mai mare dintre toate – o poveste despre bine si rau, despre putere si nevolnicie, despre iubire si ura, despre frumusete si hidosenie… este singura carte pe care am scris-o vreodata.” (John Steinbeck)

Pentru a castiga una din cartile oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Numiți un alt film, regizat de Elia Kazan, care v-a plăcut și ce anume v-a impresionat la el.

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu;
  • cei trei castigatori vor fi desemnaţi prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 27 ianuarie 2013, inclusiv, iar cei trei castigatori vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi (fiecare) câte un exemplar din volumul La răsărit de Eden.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (28 ianuarie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 131 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site, dacă au respectat condițiile de participare.

Iata castigatorii:

Tragere la sorti

Tragere la sorti2

Castigatorii asadar sunt:

-comentatorul cu numarul  – 18 – Otilia – ”Un tramvai numit dorinta (A Streetcar named desire) pentru tema profundă, abordata prntr-un personaj atat de sensibil precum Blanche, jucat de Vivien Leigh care cu greu s-a desprins in viata reala de personajul jucat”;

-comentatorul cu numarul –  64 – nicolae claudia – “America,America” pt ca este un film despre viata unor oameni si se prezinta si suferintele lor..este un film despre viata;

-comentatorul cu numarul – 1 – richie – ”On the Waterfront. Pentru Marlon Brando, unul din cei mai mari actori care-a trait vreodata.”

Felicitari!

Articole similare

Avanpremieră editorială: Vara de neuitat. Plaja, de Cesare Pavese

Jovi Ene

A cincea ediţie a concursului literar pentru amatori „Incubatorul de condeie”

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (9 – 15 octombrie 2017)

Jovi Ene

129 comments

richie 21 ianuarie 2013 at 13:05

On the Waterfront. Pentru Marlon Brando, unul din cei mai mari actori care-a trait vreodata.

Bumbaru Daniel 21 ianuarie 2013 at 13:10

Filmul „A Streetcar Named Desire” (1951) – Un tramvai numit dorinta – regizat de Elia Kazan este unul dintre cele mai bune si complexe drame din anii ’50. Desi „trece timpul…ca nebunul….”, filmul va trai vesnic si va incanta omenirea oricand, subiectele controversate : homosexualitatea, senzualitatea si violul ce pastreaza semnificatia si ponderea in film….vor exista cat lumea, iar interpretarea lui Brando, cuvintele lui Tennessee Williams si masculinitatea vulnerabila si puterea talentului lui Elia Kazan vor dainui cat lumea. Un film extrem de emotionant.

Simone 21 ianuarie 2013 at 13:15

Splendor in the Grass (’61) – pentru simplitatea si emotia transmisa prin poveste si pentru o Natalie Wood minunata 🙂

Claudia Petrisor 21 ianuarie 2013 at 13:28

„On the Waterfront” – pentru jocul actoricesc (Marlon Brando in special), pentru subiectul interesant si pentru coloana sonora deosebita care amplifica fiecare traire.

Maties Liviu 21 ianuarie 2013 at 13:33

„On the Waterfront”. De departe un film… deosebit.

alex 21 ianuarie 2013 at 13:35

Splendor in the Grass, mi-a palcut foarte mult filmul.

Diana M 21 ianuarie 2013 at 13:36

Splendoare în iarbă (1961) – sensibilitate si calitate, de exceptie!

Radu D. 21 ianuarie 2013 at 13:37

Splendoare in iarba este unul din filmele regizate de Elia Kazan. Este un film ce iti da emotii prin continutul sau si te indeamna la meditatie, la jocurile dragostei fie ca sunt dictate din interior sau exterior. Toate aceste lucruri fac un succes din acest film.

Mihai T. 21 ianuarie 2013 at 13:41

Pe chei, un film oror, dar de exceptie!

Emanuel 21 ianuarie 2013 at 13:43

Splendoare in iarba este un film cu o incarcatura emotionanta, sensibilitate si duiosie!

Denisa 21 ianuarie 2013 at 13:49

„Splendoare in iarba” e filmul meu preferat dintre cele regizate de Elia Kazan.

ANTOHE CRISTINA-ELENA 21 ianuarie 2013 at 14:08

Splendoare în iarbă pentru subiectul pe care il trateaza

Larisa 21 ianuarie 2013 at 14:22

Preferatul meu este „A streetcar named desire”. Mare film, de o profunzime pe care nu o mai intalnesti in filmele zilelor de azi. O interpretare de exceptie, as spune, a lui Vivien Leigh, care se intampla sa fie una din actritele mele preferate

Mihai 21 ianuarie 2013 at 14:28

Nu mă pot hotărî între On The Waterfront (1954) şi A Streetcar Named Desire (1951), ambele beneficiind, pe lângă scenariu, de un Marlon Brando care prin aceste roluri şi-a câştigat (pe bună dreptate) un loc printre primii cei mai buni şi influenţi actori. Dacă trebuie să fac totuşi o alegere, aş merge cu On The Waterfront. Câştigă prin mesajul transmis, care este mai puternic, şi tensiunea creată între personaje. Tensiune care ţi se transmite şi te ţine în suspans pe tot parcursul filmului.

Gheorghe Pascali 21 ianuarie 2013 at 14:29

“Splendoare in iarba” PENTRU NATALIE WOOD

Noemi Pripon 21 ianuarie 2013 at 14:49

”Splendor in the Grass” este singurul film pe care l-am vazut regizat de Elia Kazan si mi-a placut deoarece povestea este pe cat de simpla, pe atat de pasionala e iubirea intre cele 2 personaje principale.

Alexandra 21 ianuarie 2013 at 14:51

Sunt o mare fana Kazan dar „Un tramvai numit dorinta” e de departe filmul meu preferat. De ce? Cu ce sa incep? Streecar names desire e piesa mea de teatru preferata, am citit-o si recitit-o de nenumarate ori si am evut emotii ca s-ar putea sa fiu dezamagita de film. Nici vorba, mi-a depasit asteptarile.. Cinematografie de exceptie, prestatii actoricesti minunate. Din punctul meu de vedere Brando si Leight au jucat rolurile vietii lor. Brando a fost fenomenal, Vivien Leigh a fost o Blache perfecta, delicata si sensibila.

Otilia 21 ianuarie 2013 at 14:51

Un tramvai numit dorinta (A Streetcar named desire) pentru tema profundă, abordata prntr-un personaj atat de sensibil precum Blanche, jucat de Vivien Leigh care cu greu s-a desprins in viata reala de personajul jucat.

Ursu George 21 ianuarie 2013 at 15:07

Splendoare in iarba de Elia Kazan. Film mi-a creat o stare placuta de spirit si, mi-se pare ca il apropie de un alt maiestru al filmului intrnationale respectiv Andrei Tarkovsky, totusi Tarkovsky e mai bun cu tot respectul… 🙂

Diana Luciana 21 ianuarie 2013 at 15:27

„Splendor in the grass”. Pentru poveste, actori (în special Natalie Wood) și regie.

Andrei 21 ianuarie 2013 at 17:53

Splendoare în iarbă eate un film meritoriu prin stil, tematica și nu în ultimul rand jocul actorilor!

Bordei Alexandru-Ionut 21 ianuarie 2013 at 18:22

Ultimul magnat, un film cu o poveste de dragoste care te implica emotional.

Dragoi Cristina 21 ianuarie 2013 at 18:42

”Splendor in the Grass”(Splendoare în iarbă) – 1961, cu Natalie Wood(Wilma Dean Loomis) și Warren Beatty(Bud Stamper).
…Câteva cuvinte despre acest idilic și intens film…Prejudecăți și diferențe sociale, iubire și disensiuni, agonie și extaz.
Vă recomand această peliculă… de actualitate…anii au trecut, mentalitățile nu s-au schimbat, doar ușor s-au îndulcit!

crintea valerica 21 ianuarie 2013 at 20:37

Splendor in the grass pentru modul in care au fost evidentiate diferentele intre categoriile sociale si pentru actrita Wood Natalie!

Marius 21 ianuarie 2013 at 23:03

„Un tranvai numit dorinta”, o ecranizare fascinanta dupa celebra piesa omonima a lui Tenesse Williams, care impresioneaza prin talentul celor doi actori: Marlon Brando si Vivien Leigh.

Puiu Silvia 21 ianuarie 2013 at 23:30

A Streetcar Named Desire – Un tramvai numit dorinta, mi-a placut desi eram foarte mica si nu imi amintesc mare lucru. si acum nu cred ca era potrivit varstei…dar mi-a placut atmosfera care plana in film.

vali 22 ianuarie 2013 at 01:53

Baby Doll – pentru ca e filmat superb si are un scenariu scris de Tennessee Williams.

Iulian Sirbu 22 ianuarie 2013 at 07:17

„Splendoare in iarba” , in special pentru rolul pe care il face in film Natalie Wood, una dintre actritele mele preferate.

Simona 22 ianuarie 2013 at 07:43

„Splendoare in iarba”, e un film psihologic si educativ, jucat admirabil.

addy 22 ianuarie 2013 at 09:26

Acum cativa ani am vazut „Splendoare in iarba” si tin minte ca m-a impresionat profund povestea de dragoste din film.

Gabriela L. 22 ianuarie 2013 at 10:06

“Splendoare in iarba” , in special pentru rolul pe care il face in film Natalie Wood, una dintre actritele mele preferate, e un film psihologic si educativ, jucat admirabil.

GABRIELA TRIF 22 ianuarie 2013 at 10:15

Un clasic ce nu trebuie ratat!

O drama impresionanta si imprevizibila care nu si-a pierdut din valoare nici acum dupa mai bine de jumatate de secol si nici nu o va face curand. Cu greu reusesti sa ii gasesti un defect. Interpretarile tuturor actorilor sunt de cea mai inalta clasa in frunte cu Vivien Leigh, care face un rol aproape perfect, si Marlon Brando, care i-a convins pe toti dupa acest film ca este unul dintre cele mai mari tinere talente ale perioadei. Scenariul este adaptat excelent dupa piesa lui Tenessee, decorul nici ca se putea mai bun, coloana sonora intretine foarte bine atmosfera si dialogul este de cea mai buna calitate. Dupa ce l-am vazut inteleg de ce este atat de apreciat si inclus pe lista de filme ce nu trebuie ratate intr-o viata. Film de colectie, de vazut si revazut.

GABRIELA TRIF 22 ianuarie 2013 at 10:17

este vorba de *UN TRAMVAI NUMIT DORINTA*

sanzianul 22 ianuarie 2013 at 11:06

Un singur film am vazut de catre acest regizor, si anume, Splendor in the Grass. Si cel mai mult la el, mi-a placut povestea, dar si prestatia Nataliei Wood.

Cecilia 22 ianuarie 2013 at 11:14

“Splendoare in iarba” e filmul meu preferat dintre cele regizate de Elia Kazan.

Daniela Hordila 22 ianuarie 2013 at 11:22

„The Last Tycoon” pentru interpretarea lui Robert de Niro si pentru povestea personajului jucat de acesta.

Alex G 22 ianuarie 2013 at 11:30

“Splendoare in iarba” – din păcate singurul până acum văzut

mirica florentina 22 ianuarie 2013 at 11:57

“Splendoare in iarba” …pentru ca este de dragoste……..

chilom diana 22 ianuarie 2013 at 12:02

Splendoare in iraba, pentru scenariu si pentru finalul realist.

Cefalan Dragos 22 ianuarie 2013 at 12:17

“Splendoare in iarba” , pentru interpretarea superba a Nataliei Wood.

neg popescu 22 ianuarie 2013 at 12:36

splendoare in iarba

pauna oana 22 ianuarie 2013 at 12:54

A Streetcar Named Desire-imi plac filmele vechi,au ceva deosebit,modul de a filma,de a vorbi al personajelor,povestea e deosebita.O sa-l revad dupa sesiune.

Spinciu Voichita 22 ianuarie 2013 at 14:51

„Splendoare in iarba” , cu Natalie Wood in rolul principal, film care ilustreaza minunat proverbul „tot raul spre bine”.

Elena 22 ianuarie 2013 at 16:27

Splendoare in iarba – pentru finalul realist

costy144 22 ianuarie 2013 at 17:35

A Face in the Crowd
(1957)Un chip in multime

cum se poate schimba un om dintr-ub nimeni cu bun simt intr-un egoist

Catalina 22 ianuarie 2013 at 17:56

Splendoare în iarbă (1961)-Splendor in the grass

Rosca Madalina 22 ianuarie 2013 at 17:57

Un tramvai numit dorinta
Pentru rolul creat de Vivian Leigh.

vasi 22 ianuarie 2013 at 18:29

„Splendoare in iarba” Un film extraordinar

Cristina 22 ianuarie 2013 at 19:50

” Splendoare in iarba ” . Unul dintre cele mai bune filme si printre preferatele mele. Un film iconic si de actualitate si acum ! Cu un profund caracter educativ si psihologic.

Adela D 22 ianuarie 2013 at 20:06

Splendoare în iarbă (1961) pentru ca este un film profund psihologic, emotionant, care arata adevarata putere a dragostei, frumusetea ei , dar si partea intunecata a acesteia.

Razvan 22 ianuarie 2013 at 21:29

A streetcar named desire. Pentru cat de bine reda tensiunea oamenilor prinsi in capcana unor vieti inguste si lipsite de speranta.

Bleotu Macrina 22 ianuarie 2013 at 22:09

Splendoare în iarbă (1961) pentru ca este un film profund psihologic, emotionant, care arata adevarata putere a dragostei, frumusetea ei , dar si partea intunecata a acesteia

Alex 23 ianuarie 2013 at 06:39

Splendor in the grass – un film facut cu foarte multa atentie la detalii. Un film de o sensibilitate aparte. Mi-a placut foarte mult si povestea filmului si interpretarea.

OANCEA IULIANA 23 ianuarie 2013 at 07:47

SPLENDOARE IN IARBA. MI-A PLACUT ACTIUNEA

goleanu anisoara 23 ianuarie 2013 at 08:27

„Splendoare in iarba” -pentru ca este un film dedicat iubirii ,cu partile bune dar si cu partile ei rele.Este un film de suflet care merita vazut indiferent de generatie,un film nemuritor.

tudorache daniel ionut 23 ianuarie 2013 at 08:43

„America,America”- pentru ca dezvolta ideea de a emigra intr-o lume mai buna si, cu toate ca filmul a fost realizat in 1963,ideea de emigrare este actuala si acum.

Ionescu Aneta 23 ianuarie 2013 at 09:10

America,America pentru soarta emigrantoilor,care-si pun speranta intr-o viata mai buna pe un alt taram.

Alexandra. 23 ianuarie 2013 at 09:35

Mie mi-a placut filmul „Splendoare in iarba”, o poveste de dragoste cu suisuri si coborasuri care m-a surprins si m-a emotionat.

vasile 23 ianuarie 2013 at 10:05

“America,America” pentru ca este din viata unor oameni

parasca 23 ianuarie 2013 at 10:05

“Splendoare in iarba” -pentru ca este un film dedicat iubirii

maria 23 ianuarie 2013 at 10:06

SPLENDOARE IN IARBA. MI-A PLACUT ACTIUNEA

nicolae claudia 23 ianuarie 2013 at 10:22

„America,America” pt ca este un film despre viata unor oameni si se prezinta si suferintele lor..este un film despre viata

Constantin Catalin C. 23 ianuarie 2013 at 10:37

Un tramvai numit dorinta (1951). Interpretarea remarcabila a actritei Vivien Leigh.

Lavinia Alexa 23 ianuarie 2013 at 10:43

Splendor in the Grass / Splendoare în iarbă (1961) – pentru intensitatea si nebunia iubirii, admirabil interpretate de Natalie Wood

Virgil 23 ianuarie 2013 at 10:49

Splendoare în iarbă (1961) pentru ca este un film profund psihologic, emotionant, care arata adevarata putere a dragostei, frumusetea ei , dar si partea intunecata a acesteia.

Alupei Vasile-Mihail 23 ianuarie 2013 at 11:16

A Streetcar Named Desire – pentru interpretarea lui Marlon Brando si pentru povestea interesanta.

Stefanescu 23 ianuarie 2013 at 11:24

Splendor in the Grass(1961)este filmul care mi-a placut;un film psihologic, dragoste si drama iar Natalie Wood cu un rol de execeptie.

micu florin 23 ianuarie 2013 at 11:25

UN COPAC CRESTE IN BROOKLYN

rosca raluca daniela 23 ianuarie 2013 at 13:18

Splendoare în iarbă (1961) pentru ca este un film profund psihologic, emotionant, care arata adevarata putere a dragostei, frumusetea ei , dar si partea intunecata a acesteia.

diana 23 ianuarie 2013 at 14:00

Mi-a placut mult Splendoare in iarba.

Alina. 23 ianuarie 2013 at 14:22

”Splendoare in iarba” pentru povestea de dragoste exceptionala !

STEFAN NADIA IRINA 23 ianuarie 2013 at 14:26

“Splendoare in iarba”, o poveste de dragoste cu suisuri si coborasuri care m-a surprins si m-a emotionat.

mihai florin 23 ianuarie 2013 at 14:51

Splendoare în iarbă (1961) faceam eforturi pentru a-l vedea.

balosu maria 23 ianuarie 2013 at 14:52

Un tramvai numit dorinta (1951).,pentru ceea ce inseamna dragostea si puterea ei.

marcel b 23 ianuarie 2013 at 14:53

“America,America”……pentru visele oamenilor si puterea de a merge mai departe.

Mariana A. 23 ianuarie 2013 at 15:46

„The Last Tycoon” – pentru ca intotdeauna mi-au placut filmele despre oamenii din spatele industriei Hollywood, adevarata fata a filmelor si a indivizilor care le produc.

Sipos Maria 23 ianuarie 2013 at 16:12

“Splendoare in iarba” combinatia perfecta dragoste, actiune, pihologie

Lacramioara M. 23 ianuarie 2013 at 17:19

Un tramvai numit dorinta – pentru ca-mi reaminteste de nebanuitele cai ale sufletului uman, de tainicul subconstient, de fragilitatea fiintei…

Hascu Ionut Marius 23 ianuarie 2013 at 18:25

Splendoare în iarbă (1961)pt. atmosfera sa.

Lambert 23 ianuarie 2013 at 19:48

„Pinky” (1949, pentru ca este o impresionanta poveste de dragoste.

Vlados 23 ianuarie 2013 at 19:50

Recomand „Viva Zapata” pentru ca este un film care infatiseaza superb povestea revolutionarului mexican Emiliano Zapata.

Leonora 23 ianuarie 2013 at 19:52

„America, America” pentru povestea dureroasa a unui vis greu de infaptuit.

Lia 23 ianuarie 2013 at 19:53

Mi-a placut „The Visitors” pentru atmosfera de suspans creata de regizor.

Oana P 23 ianuarie 2013 at 19:54

„The Arrangement” mi-a placut pentru scenariul foarte bun si actorii deosebiti.

Csoka Elisabeta 23 ianuarie 2013 at 21:38

Un tramvai numit dorinta.Afost nemaipomenit

Suhov Valentin 23 ianuarie 2013 at 22:02

“America,America” pt ca este un film despre viata unor oameni si se prezinta si suferintele lor..este un film despre viata

Martinescu-Damsescu Florentina 23 ianuarie 2013 at 23:09

„Panic in the streets”-despre colaborarea intre departamentele guvernului in vederea limitarii infractionalitatii si prevenirii izbucnirii unei epidemii.

ARON SANDU 23 ianuarie 2013 at 23:10

Viva Zapata! (1952)

ARON SANDU 23 ianuarie 2013 at 23:14

Scuze ,dar trebuia sa spun si ce mi-a placut la acel film . De aceea scriu inca o data si iata raspunsul complet. FILMUL: Viva Zapata! Nu am cum sa nu ii remarc pe Marlon Brando si Anthony Quinn , ce reusesc sa aiba niste personaje atat de impresionante in aceasta poveste clasica , ce nu mai are nevoie de nicio prezentare , aducandu-ne in prim-plan lupta pentru putere dintre americani si mexicani ! decorurile , soundtrack-ul , distributia , realizarea , totul este genial , exact asa cum ar trebui sa arate un film western .

MIHAI PAULA 23 ianuarie 2013 at 23:46

Mi-a placut filmul „Splendoare in iarba”, cu Warren Beautty si Natalie Wood.
Un film romantic , dar si dramatic in acelasi timp.

hellena 24 ianuarie 2013 at 09:39

Filmul „Splendoare în iarbă” datorita interpretarii excelente a celor 2 mari actori: Natalie Wood si Warren Beatty.

stratulat mirela 24 ianuarie 2013 at 10:50

Bambi! acum il inteleg altfel decat in anii copilariei.

Stefania 24 ianuarie 2013 at 12:02

”Splendoare in iarba”…un film plin de emotie!

Popovici Gabriela 24 ianuarie 2013 at 12:12

Splendor in the grass

Adriana Maria 24 ianuarie 2013 at 13:01

Un film regizat de Elia Kazan care m-a impresionat profund este Splendoare in iarba.Nu intamplator este chiar filmul meu preferat.Povestea de dragoste dintre Deanie si Bud reconstituie traiectoria unei iubiri imposibile in care orgoliul joaca un rol decisiv.De asemenea, filmul este centrat si celebru vers al poemului „Ode: Intimations of Immortality from Recollections of Early Childhood” a lui Wordsworth.Un film ce merita situat printre filmele de capatai ale cinematografiei universale.O capodopera ce ofera prilej reflectiei asupra destinului uman.

em 24 ianuarie 2013 at 13:46

A Streetcar Named Desire de care, pe lângă valoarea incontestabilă şi prima impresie (care mi-a schimbat complet părerea despre filme), mă leagă o amintire foarte dragă mie. Ţin minte că spre mijlocul unei dispute pe care-am avut-o cu tatăl meu, dispută privind valoarea filmelor din prezent şi cele de dinainte de anii ’90. Evident, la cei 19 ani ai mei, mă încăpăţânam să vizionez numai producţiile noi, de actualitate. Nu rezistam mai mult de 10 minute la un film alb-negru. Văzând că n-o scoate la capăt cu mine, tata mi-a zis: „Uite cum facem, urmăreşti filmul ăsta, Un tramvai numit dorinţă, şi dacă îţi vei menţine părerea eu n-o să te mai bat niciodată la cap cu asta.” Subliniez faptul că tata era un cineast împătimit şi un admirator declarat al lui Marlon Brando. Pasiune care, inevitabil, mi s-a transmis şi mie după ce-am văzut A Streetcar Named Desire. Împreună cu tata în camera mea, cu draperiile trase, timp de două ore în care n-am scos nicio vorbă, cu o Vivien Leight sublimă şi-un Marlon Brando vibrant – de atât a fost nevoie pentru a-mi schimba complet părerea despre filme. A urmat perioada în care, pe lângă Brando, i-am descoperit pe Humphrey Bogart, Paul Newman, James Dean şi ceilalţi. Alături de marii regizori Hithcock, Elia Kazan, Kurosawa, Bergman, etc. Deci, necondiţionat, pentru mine A Streetcar Named Desire va rămâne cea mai semnificativă producţie cinematografică.

em 24 ianuarie 2013 at 14:07

îmi cer scuze, din neatenție, a intervenit o greșeală în comentariu:

Ţin minte că spre mijlocul unei dispute pe care-am avut-o cu tatăl meu, dispută privind valoarea filmelor din prezent şi cele de dinainte de anii ’90 (evident, la cei 19 ani ai mei, mă încăpăţânam să vizionez numai producţiile noi, de actualitate – nu rezistam mai mult de 10 minute la un film alb-negru), văzând că n-o scoate la capăt cu mine, tata mi-a zis: „Uite cum facem, urmăreşti filmul ăsta, Un tramvai numit dorinţă, şi dacă îţi vei menţine părerea eu n-o să te mai bat niciodată la cap cu asta.

Calin Mihaela 24 ianuarie 2013 at 14:45

Un tramvai numit dorință-saga lui Blanche DuBois, o femeie fragila, nevropata chiar, care-si cauta cu disperare un loc in aceasta lume despre care sa poata spune ca-i al ei

dan tigau 24 ianuarie 2013 at 15:33

Un tramvai numit dorință/A Streetcar Named Desire

Dragos 24 ianuarie 2013 at 19:11

Filmul Ultimul magnat( The last tycoon) l-am urmarit datorita actorului Robert de Niro, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care acest film m-a impresionat in mod placut. Este vorba despre viata incurcata a unui sef de productii la un studio din Hollywood si cum acesta se indragosteste de o tanara femeie, care este insa sortita altui barbat, problemele sale crescand pe cand sanatatea lui se inrautateste.

Georgiana state 25 ianuarie 2013 at 10:06

Splendoare in iarba – o poveste de dragoste splendida 🙂 Spusa cu un farmec specific vremii de atunci.

artemis 25 ianuarie 2013 at 10:15

„Un tramvai numit dorinta” e un clasic. Vivien Leigh isi merita din plin Oscarul.

Roland 25 ianuarie 2013 at 11:11

On the waterfront-o poveste destul de dura,care nu se poate uita usor, cu trairi foarte puternice ale lui Terry Malloy.

Moldovan Lenuta Georgiana 25 ianuarie 2013 at 11:41

The Last Tycoon (- Este un film despre o persoana pentru care munca este remediul cel mai bun dupa tragedia traita (disparitia sotiei). Se adanceste prea mult in munca pentru a uita pentru cateva momente cele intamplate. Aparesi o doua poveste de dragoste; personajul este in stare sa-si lase munca pentru o femeie aproape perfecta.)
Mi-a placut filmul pentru ca imbina trairiile unui om trist si muncitor, obsedat de munca lui, cu trairiile unui om indragostit, care este in stare sa lase ce avea el mai de pret pentru o femeie, pentru noua lui dragoste. Merita!

Florea Vlad 25 ianuarie 2013 at 12:31

Mi-a placut imaginea zonei rurale a provinciei Tennessee, prezentata in filmul Wild River din 1960.

Iulia 25 ianuarie 2013 at 13:36

Eu votez pentru „A streetcar named desire” („Un tramvai numit dorinta”)
Este un film tulburator, de colectie. Vivien Leigh si Marlon Brando joca magistral. Scenariul este adaptat excelent dupa piesa lui Tennessee Williams si filmul beneficiaza de o coloana sonora foarte buna.

Adrian D 25 ianuarie 2013 at 17:16

Splendoare in iarba pentru ca este un film despre si cu iubire si cu actori nemaipomeniti.

Eugenia 25 ianuarie 2013 at 17:19

Un tramvai numit dorinta- pentru o adaptare foarte buna, pentru jocul actorilor, intr-un cuvant, un film de Oscar

Camelia Chioreanu 25 ianuarie 2013 at 20:39

„The Last Tycoon”, filmul care demonstreaza ca o poti lua de la capat cu o alta persoana care poate umple golul ramas dupa moartea sotiei, chiar daca ai fi crezut ca aceasta nu poate fi inlocuita de nimeni.

starmys 26 ianuarie 2013 at 09:45

‘Splendor in the grass’ – frumos filmul, intensitatea dragostei o simti pana in adancul inimii. Superb final…trist…profund si poetic.

Claudia Lungu 26 ianuarie 2013 at 14:22

Un tramvai numit dorinta-pentru ca au jucat actori celebri in el.

Marius T. 26 ianuarie 2013 at 18:25

Elia Kazan imi este cunoscut mie pentru regia de la filmele:
* Splendor in the Grass unde am ramas impresionat de povestea de dragoste dintre Deanie si Bud
* Viva Zapata! unde am fost impresionat de cum a jucat Marlon Brando
si bineinteles
*East of Eden unde m-a impresionat lupta dintre frati pentru un motiv banal in zilele noastre „afectiunea tatalui”

Ilie Razvan 26 ianuarie 2013 at 19:06

Un tramvai numit dorinta – pentru un scenariu splendid si pentru prestatia actorilor.

Georgeta S 26 ianuarie 2013 at 19:21

„Un tramvai numit dorinta” cu adorabila Viviene Leigh in rolul principal.

Emilian 26 ianuarie 2013 at 22:41

Imi aduc aminte cu multa placere de alte 2 filme regizate de Elia Kazan si anume „Splendoare in iarba” si „Un tramvai numit dorinta” in care au jucat 2 actrite minunate ale acelor timpuri: Natalie Wood si Viviene Leigh.

Nita Marin 27 ianuarie 2013 at 11:12

“On the Waterfront” – pentru jocul actoricesc (Marlon Brando in special), pentru subiectul interesant si pentru coloana sonora deosebita care amplifica fiecare traire.

craciun oana 27 ianuarie 2013 at 11:22

Splendoare in iarba-unul dintre cele mai bune filme de dragoste cu un puternic caracter psihologic, dar si educativ.

Mathe Karoly 27 ianuarie 2013 at 11:26

Din partea mea multe asa numit stele dadeam. Felicitari eu dau 10 stele.

Andreea Ciobanu 27 ianuarie 2013 at 11:44

Un tramvai numit dorinta este unul dintre filmele mele de suflet datorita prestatiilor memorabile oferite de actori.

Ma mir ca Hollywood-ul nu a facut inca un remake… 🙂

bogdan costea 27 ianuarie 2013 at 11:52

Viva Zapata! Steinbeck nu a scris nimic la fel de puternic ca aceasta poveste. Zapata este cu adevarat unul dintre marii eroi ai secolului 20,iar Marlon Brando este actorul potrivit pentru a arata adevarata fata a eroului.Chiar si daca moare,Zapata traieste in inimile a zeci de locuitori din Mexic.

Iancu Mihaela 27 ianuarie 2013 at 12:41

Splendoare in iarba,pentru povestea de iubire si dramatismul lui Natalie Wood.

Cheroiu Nicoleta 27 ianuarie 2013 at 12:48

Vizitatorii – un film superb care vorbeste de efectele psihologice ale razboiului

ony 27 ianuarie 2013 at 14:17

a street car named desire, pt ca este un film clasic, de vazut si revazut, cu actori la inaltime si cu actiune impresionanta

klau 27 ianuarie 2013 at 14:23

The Last Tycoon – o ecranizare in care de Niro isi arata din nou maiestria

VladT 27 ianuarie 2013 at 20:55

„Pe chei”, un film genial in care Marlon Brando straluceste.

Adriana Lapadean 27 ianuarie 2013 at 22:07

Splendoare in iarba – dragoste, actiune, psihologic

Alexandra 27 ianuarie 2013 at 22:10

„Splendoarea in iarba” – datorita faptului ca este un film prin care putem vedea limpede puterea dragostei, frumusetea ei, dar si partea intunecata a acesteia.

horade 27 ianuarie 2013 at 22:12

„Un tramvai numit dorinta” pentru cei doi mari actori care au jucat in el (Natalie Wood si Warren Beatty).

Nicu Iobacioiu 27 ianuarie 2013 at 22:44

Voi marca un film istoric si anume „Viva Zapata !”. Mi-a placut acest film si am fost marcat in copilarie de el, datorita marelui erou mexican Emiliano Zapata, pe care il asimilam altui erou celebru Zorro.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult