Stiri

Caravana Metropolis- cinema în aer liber revine în Ilfov cu 4 seri de film, între 14 – 17 iulie

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al XI-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme de autor noi, apreciate la marile festivaluri internaționale și în cinematografele din întreaga lume.

Între 14 și 17 iulie, caravana va ajunge în localitățile Buriaș și Periș din județul Ilfov, pentru patru seri de petrecut împreună cu prietenii și familia. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, de la ora 21:30, intrarea la toate proiecțiile este liberă pentru public iar detalii despre proiecții se găsesc pe Facebook Caravana Metropolis – Cinema în aer liber.

În programul de anul acesta se regăsesc 2 animații lansate în ultimul an: Belle, care se va vedea pe 14 iulie la Periș și pe16 iulie la Buriaș și lungmetrajul românesc Merge și-așa, pe 15 iulie la Periș și pe 17 iulie la Buriaș.

Belle (regia: Mamoru Hosoda, AG, 121 minute, animație, Japonia)

Sinopsis: Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Merge și-așa (regia: Valentin Urziceanu, AG, 78 minute, animație, România)

Sinopsis: O satiră despre film, muzică și viață. Giani este un băiat de etnie romă care visează să ajungă un mare chitarist, inspirat de modelul său, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz Manouche. În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătorește din București în Paris pe jos, iar pe drum are șansa să asculte melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu.

Trailer: https://youtu.be/ApjIaGg7rJk

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, The Institute, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Observator Cultural, Cinemap, filme-carti.ro, Cinefan, movienews.ro, PRwave, Iqool, Munteanu, SMARK

Detalii despre filme și programul complet pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Articole similare

Apariţie la Polirom: N. Steinhardt în evocări

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți de la Editura Polirom! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

“Love Bus – cinci povești de dragoste din București” pe CINEPUB!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult