Stiri

Apariţie la Polirom: N. Steinhardt în evocări

Hors Collection
N. Steinhardt în evocări
Ediţie îngrijită de Florian Roatiş
Carte publicată şi în ediţie digitală

N. Steinhardt, în evocări şi mărturii. Un volum de evocări în care stau alături numeroase nume prestigioase care i-au fost aproape lui Steinhardt şi la care contribuie în egală măsură personalităţi culturale şi personalităţi din lumea clericală şi monahală, iar evocările ocazionale se îmbină cu altele mai nuanţate. Toţi autorii l-au cunoscut personal pe Steinhardt în diferite faze ale vieţii sale, iar textele lor conturează portretul complex al omului Nicolae Steinhardt.

Duhovnic de taină (Bartolomeu Anania) • Escală în timp şi spaţiu (Ov.S. Crohmălniceanu) • Ce reprezintă botezul lui N. Steinhardt? (Mina Dobzeu) • Din bucuriile şi ispitele Părintelui Nicolae ca monah în mănăstirea Rohia (Iustin Hodea Sigheteanu) • O înţelepciune voioasă (Virgil Nemoianu) • A fost cel mai bun prieten al meu (Alexandru Paleologu) • Nicolae Steinhardt (Eugen Simion) • Încercare de portret unitar pe baza unor amintiri răzleţe (Mihai Şora)

FLORIAN ROATIŞ este conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Nord din Baia Mare, unde predă ştiinţe socioumane, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul aceleiaşi universităţi. Este îngrijitor de ediţie al seriei de autor „N. Steinhardt” iniţiată de Mănăstirea „Sfînta Ana” Rohia şi Editura Polirom. De acelaşi autor: Economie. Sinteze şi comentarii (Polirom, 1998, 2002).

Articole similare

Cinepub propune CELA

Jovi Ene

Marţea se merge la Fiction Tuesdays – filmele uitate ale Noului Val Cehoslovac

Jovi Ene

Seminar şi lansare de carte în prezenţa autoarei Connie MILLER!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult