Stiri

Pina – documentarul anului la Oscarurile Europene!

Filmul PINA, în regia lui Wim Wenders, a câștigat premiul ARTE pentru cel mai bun documentar, oferit de Academia Europeană de Film. Cea de-a 24-a ediție a Oscarurilor Europene a avut loc sâmbătă seara (3 decembrie)  în Berlin.

Premiul ARTE nu este prima recunoaștere a producției PINA, aceasta fiind recompensată  cu premiul pentru cel mai bun documentar german la Dokville și cu Marele Premiu la 3D Festival din Paris. În plus, PINA este propunerea Germaniei la Premiile Oscar pentru categoria “cel mai bun film străin” și se regăsește pe lista scurtă a nominalizărilor la secțiunea documentar.

PINA a fost lansat pe marile ecrane în toamna aceastui an de Parada Film și a fost cel mai vizionat documentar în cinematografele din România. De asemenea, PINA este filmul semnat de Wim Wenders care a adunat cel mai mare număr de spectatori în sălile de cinema.

Parada Film va lansa  filmul PINA pe DVD la sfârșitul acestui an și va fi disponibil în marile rețele de librării.

Așa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante și apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Filmat cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, producția ilustrează revoluționara și originala artă a marii coregrafe germane care a murit în vara anului 2009.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (24 – 30 noiembrie 2014)

Jovi Ene

Programul Jazz-Rock Festival Câmpina 2018

Jovi Ene

„Benjamin Fondane“ : film documentar de Ana Simon si dezbatere la Clubul Țăranului

Delia Marc

2 comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult