Impresii de calatorie

Impresii turistice israeliene – 2 – Utopia Orchid Park

Anul acesta a fost un an restrictiv din punct de vedere al iesirilor in excursii, pentru ca scopul  calatoriei mele a fost acela de a avea grija de cei doi copii ai fiicei mele (doi baieti – unul care va implini 5 ani pe 1 octombrie si unul care a implinit 8 luni pe 20 august), in asa fel incat sa ii creez acesteia conditiile necesare ca pe langa serviciu si cursurile la cea de-a doua facultate, sa isi poata pregati si cele doua examene din luna august. Sarcina indeplinita, examenele trecute cu bine. 🙂

Totusi, am reusit sa mai vad cate ceva din cele nevazute pana acum. Mereu apar obiective noi sau se dezvolta cele existente.

Una dintre iesirile noastre a fost la Utopia Orchid Park, de la Kibbutz Bahan, in inima regiunii Sharon, un superb parc organizat pe o suprafata mare, incluzand o multime de atractii naturale, atat pentru instruirea copiilor, cat si pentru ochii si mintea adultilor.

Mii de orhidee din toate colturile lumii, plante tropicale, plante carnivore, animale si animalute de tot felul, paduri tropicale, amenajari de caderi de apa, o gradina-rai a celor mai incredibili fluturi stralucind in culorile curcubeului, pajisti bogate, delusoare si podulete, locuri de joaca si de odihna. Si un amfiteatru pentru conferinte si un centru comercial pentru prezentarea si vanzarea plantelor si a obiectelor decorative necesare amenajarii gradinilor. Si bineinteles, suveniruri atractive.

Linkul de mai jos va va ajuta sa va formati o parere despre acest minunat parc educativ. Nuam putut sa nu regret faptul ca in Romania, unde avem atatea specii de plante frumoase si atatea exemplare interesante ale faunei si unde dispunem de atata teren si apa, nu exista niciun astfel de parc, nicio initiativa timida macar. Sa fie lipsa banilor, sa fie dezinteresul forurilor in materie, sa fie neintelegere crasa …. Toate impreuna ! Pacat, mare pacat.

Site Utopia Park

Si pentru ca nu ma despart de aparatul de fotografiat, asa cum este el, batranel si depasit de generatiile evoluate care au aparut, am incercat sa prezint in fisierul alaturat, impresiile culese de obiectiv.

Articole similare

Cele mai bune soundtrack-uri – leapşă cinefilă

Delia Marc

Le gamin au vélo (2011)

Delia Marc

Cu fir negru de arnici. Jurnal 1949-1956, de Emil Dorian

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult