Filme Filme americane Recomandat

Trolls (2016) – Trolii

trolls-443136lTrolls (2016)

Regia: Walt Dohrn, Mike Mitchell
Voci (în engleză): Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, Gwen Stefani

Cei de la Odeon Film m-au invitat la avanpremiera pentru România a filmului ”Trolls”, care va intra în cinematografe de pe 4 noiembrie. Este un film special pentru copii, a cărui promovare a fost foarte eficientă, de vreme ce băiatul meu știa deja principalele personaje, cântecele din film, fie de pe Cartoon Network, fie datorită cartonașelor primite de la Carrefour. La asta se adaugă, pentru toată lumea, acea informație că filmul este conceput de creatorii lui Shrek, una dintre cele mai iubite serii de animație din ultimele decenii, care au creat personaje recunoscute, situații amuzante și un anumit soi de atașament greu de negat.

Așadar, cum a fost Trolii? Filmul este construit pe structura clasică a filmelor care plac copiilor de până la 10-12 ani, iar reacția din sală nu s-a lăsat, de altfel, așteptată: au fost mulți copii care au suferit sau s-au bucurat sincer odată cu personajele, care se întrebau cu voce tare care va fi următoarea întâmplare sau care cântau melodiile, deja știute, în română. Așadar, trolii sunt niște personaje minione, care locuiesc ba într-un copac, ba în niște galerii subterane, ba într-o pădure, peste tot ascunși de temuții bergeni, niște creaturi destul de hidoase, care nu pot deveni fericiți decât atunci când mănâncă un trol.

trolls-2De altfel, cam toată animația se concentrează pe modul în care poate fi găsită fericirea, atât dintr-o parte, cât și din cealaltă: trolii o găsesc cu ușurință, odată ce își părăsesc satul originar și își găsesc un nou refugiu, fiind capabili să petreacă, să cânte, să danseze și să se îmbrățișeze oricând, dar mai ales la ore fixe; pentru bergeni e mult mai greu, de vreme ce nu mai au troli în preajmă pe care să-i mănânce și devin o națiune tristă, fadă și fără pic de inițiativă. Dar poate că există pentru ei și o cale de a deveni fericiți fără să înfulece niște creaturi simpatice, nu?

traolls-trailer-screen2

Poppy, cea care conduce acum acțiunile trolilor, aproape de a deveni regină, face totul pentru a păstra optimismul celor din jur, chiar dacă are și ea un țâfnos în preajmă, care consideră că bergenii se pot întoarce în orice clipă. Filmul rămâne în fiecare moment unul perfect adaptabil pentru cei mici, pentru că are personaje vii și amuzante și o poveste care curge lin spre happy-end. Nu trebuie lăsată nicio clipă la o parte muzica foarte bună, antrenantă și faină, care îmbină dance-ul modern cu melodiile clasice de rock. Poate că cei care au adus filmul în România ar fi trebuit să păstreze coloana sonoră în engleză, dar au gândit filmul pentru copii, iar cei mai pretențioși (precum sunt eu) speră să existe și o variantă nedublată, în care melodiile și actorii precum Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel și Russell Brand să fie auziți în engleză.

Eu zic să le dați o șansă Trolilor, este acel gen de film care îi mulțumește și pe adulți (cei care au copii, mai ales), cât și pe copii.

Nota băiatului meu: 9 (9 și ceva)/10

Nota mea: 7/10

Articole similare

Intriga matrimonială, de Jeffrey Eugenides

Jovi Ene

Şi se împlini dreptatea…

Delia Marc

Serena (2014)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult