Filme Filme americane Recomandat

The Family Man (2000)

The Family Man (2000)
Regia: Brett Ratner
Distributia: Nicolas Cage, Téa Leoni, Don Cheadle

La recomandarea prietenilor de la Raluk.ro, am ales pentru Craciunul care a trecut doua filme romantice, perfecte pentru a fi vazute in familie, cu sotia sau prietena aproape. Primul dintre acestea, The Family Man, a fost pur si simplu superb, patrunzand adanc atat in atmosfera de sarbatoare a acestor zile, dar si intr-un romantism care pare venit din alte timpuri, simplu si plin de dragoste autentica. Acum zece ani, Nicolas Cage si Tea Leoni erau amandoi intr-o perioada frumoasa a vietii lor, cand filmele romantice ii alegeau fara probleme ca personaje principale, fiind tineri, frumosi si exuberanti.

Nici povestea in care sunt acestia angrenati nu este lasata pe planul doi, fiind vorba de un scenariu interesant, chiar daca ingerul care apare din ceruri (Don Cheadle) si incearca sa dea sfaturi si sa schimbe vietile unor oameni nu este la prima aparitie si la primul rol important. Suntem insa in timpurile moderne, iar viata lui Jack Campbell este aceea a unui corporatist implicat, un om care nu are viata personala (insa isi cultiva pasiunile, cum ar fi cea pentru masini sau pentru muzica de opera), un om care a avut sansa sa isi apere iubirea vietii lui, intr-un aeroport, dar pe care a ratat-o alegand cariera si banii. Jack nu este deloc nemultumit de propria viata, dar un incident aparent minor ii ofera o alta perspectiva asupra ei: intr-o seara, in ajunul Craciunului, trecand sa cumpere traditionalul lichior de oua american, salveaza viata unui vanzator in timpul unei talharii. Hotul, ingerul (bun sau rau?), ii ofera alternativa vietii personale.

The Family Man

Dimineata se trezeste si are un soc: se afla intr-o cu totul alta lume, intr-o casa aglomerata, alaturi de iubita lui de acum 13 ani, avand doi copii, un caine, o masina harbuita si un job nemultumitor, vanzator de cauciucuri. Totul este schimbat, iar aceasta schimbare este atat de brusca si datorita faptului ca nu isi aduce aminte nimic, trebuie sa ia totul de la capat, de la cunoasterea copiilor si a vecinilor, pana la aflarea obiceiurilor proprii de viata alternativa. Ingerul ii spune ca trebuie sa afle aceasta faramita din ceea ce ar fi putut fi pentru a-si da seama ca viata de corporatist este ceea ce isi doreste. Va gasi iubirea, va intelege viata de familie, va afla care sunt responsabilitile?

The Family Man este ceea ce sugereaza si titlul: un film al unui barbat care este familist, dar nu o stie: isi iubeste sotia si surprizele oferite de ea zi de zi, isi iubeste copiii si invata repede cum sa schimbe scutecele, poate renunta oricand la Ferrari pentru a cumpara o punga de sare de 4,99 dolari. Un film de familie, care are multe momente pline de amuzant, de tandrete si de romantism adevarat. Recomandat si de noi pentru zilele de Sarbatoare.

Nota: 7.5/10

Articole similare

Potiche (2010)

Delia Marc

Cărți pentru copii: Pana lui Finist Șoimanul. Basme fantastice rusești

Jovi Ene

Trei poezii din ”Picaj”, de Ioana Miron

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult