Filme Filme americane Recomandat

Sex and the City (2008)

Sex and the City (2008) – Totul despre sex
Regia: Michael Patrick King
Distributia: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth

Sex and the City este un serial de succes, fara discutie. Chiar daca nu poate fi declarat neaparat un favorit al barbatilor, ci al femeilor, chiar daca depaseste rareori statutul de chick-lit cinematografic, ramane un reper pentru ultimii ani si un succes de casa. El se invarte in jurul a patru femei din New York, care isi descriu cu mii de amanunte viata sentimentala, viata sexuala, dar si profesionala, a caror meserie din umbra este shopping-ul. Producatorii s-au gandit sa treaca la nivelul superior, realizand si doua filme dupa acest serial, primul dintre ele in 2008, fara a fi insa cu adevarat inspirati.

Sex and the City

Nimic nu se schimba aici, aproape nimic nu e nou si inovativ. Suntem in prezenta acelorasi patru femei, fiecare continuandu-se viata din serial, cu sotii si amantii lor, cu propriile temeri si pasiuni. In schimb, lucrul bun si interesant a fost prezenta unui romantism mai ridicat, dat de relatia in curs de finalizare a cuplului Carrie si Mr. Big. Carrie Bradshaw (interpretata de Sarah Jessica Parker) este, de altfel, personajul principal al filmului, in jurul careia se concentreaza discutiile si actiunea, pentru ca se afla, la cei 40 de ani, in fata evenimentului vietii sale: casatoria cu prietenul ei de peste 10 ani, Mr. Big. Relatie simpla, bazata pe incredere reciproca, dar si pe o dragoste care nu se doreste a fi schimbata. Momentul cand aceasta se doreste a fi oficializata este critic, iar dezamagirea este mare.

In rest, celelalte personaje principale se comporta in acelasi mod: Samantha (Kim Cattrall) se muta cu prietenul ei la Los Angeles, dar o relatie fixa nu este genul ei, dorinta ei pentru sex fiind aceeiasi ca in orice alt episod; Miranda (Cynthia Nixon) are probleme in casnicia ei cu Steve, ea punand slujba pe primul plan si lipsindu-l pe acesta de dragoste; in sfarsit, Charlotte (Kristin Davis), mai putin prezenta aici, ramane insarcinata si, pe langa fetita adoptata din China, va da nastere unui al doilea copil.

Un film amuzant in multe momente, care reliefeaza doar o fateta a femeii moderne, cea care are o stare materiala buna, care isi permite sa mearga zilnic la cumparaturi si la restaurant si care nu are grija zilei de maine, putandu-se astfel concentra pe dragoste, sex, mai putin pe serviciu sau organizarea vietii personale.

Nota: 6/10

Articole similare

6 lucruri inedite despre marii artiști

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefila (2 – 8 ianuarie 2012)

Jovi Ene

Două cărți pentru copii, potrivite pentru Crăciun: ”Tigrul nerecunoscător” și ”Fabrica de lipici”

Jovi Ene

2 comments

m4ri4n 13 decembrie 2010 at 21:00

Curaj mare domnule sa te uiti la un asemenea film. Curaj Mare…:)

Reply
Jovi 13 decembrie 2010 at 21:16

Stai ca urmeaza si partea a doua 😉

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult