Filme Filme europene Recomandat Saptamani de autor

Săptămâna Pedro Almodovar: Kika (1993)

Kika (1993)
Regia: Pedro Almodovar
Actori: Veronica Forque, Victoria Abril, Peter Coyote

Si in “Kika”, Almodovar continua seria filmelor cu alura politista, avem parte de mai mult crime care se petrec, desi ele nu constituie cu adevarat centrul atentiei. Poate ca acesta este felul in care femeile jucause se misca printre barbatii din viata lor. Sau poate ca este vorba de lumea televiziunii, careia nu ii pasa de nicio norma de morala pentru atragerea spectatorilor: crime, violuri, autoflagelari, toate in direct si fara nicio remuscare.

Victoria Abril

Apare astfel crainicul de televiziune (“de ora 5″, cum s-ar zice pe la noi) perfect adaptat: cum Jean-Paul Gaultier a semnat costumele, nu ne-am mirat de infatisarea acestuia-cu un costum de cosmonaut, cu o camera de luat vederi montata asupra capului, cu reflectoare montate in dreptul sanilor, acesta este gata in orice moment sa filmeze evenimentele ce se petrec in jurul ei, sa ia interviuri, sa caute surse, are chiar si un pistol pentru orice intalnire neasteptata cu un ucigas in serie. Si cand acest crainic este interpretat de Victoria Abril este cu atat mai interesant.

In rest, avem parte de o increngatura de relatii, specifica lui Almodovar, Kika, personajul principal, fiind o adevarata “femeie fatala”, ce este dorita de aproape toti barbatii din jurul ei: Ramon, care este prietenul ei de vreo doi ani, Nicholas, vecinul de deasupra, prieten de familie si tatal vitreg al lui Ramon sau chiar Paul Basso, tocmai evadat din inchisoare, care o violeaza in propriul dormitor. Ea priveste totul cu seninatate, pe care nu stim de unde o regaseste, dar care pare atat de naturala in cazul ei.

Scena violului

Doua scene sunt absolut superbe, comice, dar si amare: prima este cea in care cuplul Ramon-Kika fac dragoste. El, pasionat de arta fotografica, nu se opreste nici in acele momente si declanseaza in multe momente Polariod-ul sau si ii spune ei sa mimeze orgasmul, sa se prefaca satisfacuta, ceea ce pentru ea este o alta clipa de plictiseala si, dupa mai multe poze reusite, sa renunte la partida de sex. A doua scena este cea a violului, Paul Basso – un obsedat sexual incearca sa isi doboare propriul record de orgasme, chiar daca ea, Kika, pare ca nu mai se revolta deloc, ci doar vrea sa scape de sub “bruta”. Amuzant.

Nota 7.5/10

Articole similare

Casablanca (1942)

Jovi Ene

Un film, doua pareri: Gwoemul (2006)

Jovi Ene

Revista presei culturale (23 – 29 ianuarie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult