Filme Filme europene Recomandat Saptamani de autor

Săptămâna Pedro Almodovar: La flor de mi secreto (1995)

La flor de mi secreto (1995)-Taina inimii mele
Regia: Pedro Almodovar
Actori: Marisa Peredes, Juan Echanove, Rossy de Palma

“La flor de mi secreto” este un film mai putin nonconformist al lui Almodovar, cu elemente care nu mai tin prea mult de expresiile obisnuite ale filmelor sale si mai mult de normalul din oameni, pe care il exploateaza cu aceeasi stralucire ca in alte pelicule. Este doar inceputul acestei “normalitati” a scenariilor sale, pentru ca, dupa cum vom vedea, acesta este trendul pe care il va urma, cu unele exceptii (cum ar fi La mala educacion).

Povestea se invarte in jurul lui Leo Macias (Marisa Paredes), o scriitoare care, sub masca anonimatului, are un real succes, cu romanele sale de dragoste implinita, nu neaparat pentru ca acesta este destinul sau sau isi impartaseste propria viata, ci pentru ca asta vor cititorii. Si cum asta vor, asta li se da, contractul incheiat cu editura stipuleaza exact termenii. Este un altfel de kitsch, practicat nu numai in film, ci si in viata noastra, in mass-media, in literatura ultimilor decenii. Numai ca ea, in cele din urma, nu mai poate rezista si scrie un roman care ii vine din inima, trist, dar si izvorat din conditia sociala a unor categorii de oameni care sunt pusi la colt in societate.

La flor de mi secreto

Nu este numai momentul in care este aproape exclusa din casta editorilor, dar si clipa in care dragostea ei cunoaste alte limite si alte conditii. Sotul, prea mult plecat in strainatate, ii da de inteles ca nu o mai doreste. Familia cunoaste multe complicatii, mama sa aproape orbeste, dar nu se opreste din a conduce pe fiicele sale, prietena sa cea mai buna se dovedeste a fi amanta sotului ei. Cum poate iesi din toate incurcaturile, altfel decat prin sinucidere? Dar este indeajuns de puternica pentru asta?

Este un film despre normalitate, pentru ca pare ca nimic nu se intampla nefiresc, totul este obisnuit, se poate intampla oricaruia dintre noi, fara probleme, iar unele lucruri chiar se intampla: dezamagirea, iubirea, concubinajul, inselarea, dorinta de a ne ascunde in spatele unor pseudonime, succesul si decaderea din el.

Nota: 7/10

Articole similare

Românce văzute de străini, de Vasile Panopol

Jovi Ene

Doi frați într-o barcă: Cassandra’s Dream (2007)

Dan Romascanu

Key Largo (1948)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult