Filme Filme americane

Never Been Kissed (1999)

Never Been Kissed (1999) – Un sarut adevarat
Regia: Raja Gosnell
Actori: Drew Barrymore,
David Arquette, Michael Vartan

Lenea mea naturala din ultimul timp (pe care o scuz mereu cu motive de lipsa de timp sau de oboseala) m-a determinat sa renunt la filmele mele obisnuite – clasice sau, in orice caz, memorabile, in genul celor „1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata” – si sa plec pe o panta descendenta, intr-un anumit sens, in orice caz pe drumul filmelor slabute, dar relaxante, asa cum sunt multe comedii romantice. Din aceasta categorie, face parte si „Never Been Kissed”, un film ce mi-a atras atentia datorita uneia dintre actritele mele favorite a acestui gen, simpatica si nonconformista Drew Barrymore, care si aici este la fel de emotionanta si atragatoare.

Este un film despre adolescenti, dar premisa este mult mai importanta decat o simpla harjoneala dintr-un liceu sau colegiu american: personajul principal – Josie Geller – are deja 25 de ani, lucreaza de mai multi ani in redactia celui mai important cotidian din Chicago (Sun Times), dar poarta pecetea unei inteligente peste medie si de aceea nu a fost niciodata lasata sa coboare in strada si sa realizeze cele mai intresante pagini ale ziarului, respectiv reportajul sub acoperire. Sansa i se ofera intr-o buna zi, insa se afla in fata unei adevarate provocari si, mai ales, in fata unui cosmar din trecut: trebuie sa fie din nou liceeanca, sa infrunte temerile unui trecut de tocilara, un timp in care nu s-a integrat in niciun moment si care a lasat urme adanci in prezent.

Drew Barrymore si David Arquette

In clipa in care revine in liceu, filmul se transforma in comedia adolescentina tipica: tocilari versus fitosi, fite si dusmanii, relatii romantice sau doar pe baza de sex, glume nesarate la adresa celor care nu se integreaza. Pentru Josie insa este o provocare si o dorinta de a-si invinge temerile, mai cu seama ca ascunde un secret pe care doreste sa il depaseasca: nu a sarutat niciodata un barbat, pentru ca isi asteapta inca idealul. Incercand sa se integreze, trebuie sa renunte la adevaratii prieteni, insa in momentul in care cei de la ziar ii solicita sa scrie despre relatiile (sexuale sau de dragoste) dintre elevi si profesori, renunta si se intoarce cu picioarele pe pamant.

Drew Barrymore este, normal, senzatia acestui film, este o actrita care se muleaza perfect pe astfel de roluri, datorita frumusetii si, mai ales, naturaletii pe care o aduce fiecarui rol. Alaturi de ea, un actor care se impune este David Arquette, care joaca rolul fratelui lui Josie, la fel de „batran” pentru un personaj de liceu, dar care impresioneaza prin farmec si simplitate. Un film agreabil, simpatic, departe insa de ceea ce ne dorim chiar si la o comedie romantica.

Nota: 6/10

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (6 – 12 mai 2013)

Jovi Ene

The Last Emperor (1987): Săptămâna Peter O’Toole

Jovi Ene

”Mă lupt ca literatura de calitate să ajungă la cât mai mulți oameni” (Raisa Beicu, FILIT 2018)

Jovi Ene

1 comment

Predictii fotbal 27 iulie 2010 at 17:56

Dupa cele scrise pare un film bun.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult