Filme Filme europene

Jocuri periculoase: 3 coeurs (2014) – 3 Hearts

3 coeurs (2014) – 3 Hearts
Regia: Benoît Jacquot
Distribuția: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve 

“3 inimi” al regizorului Benoît Jacquot adună pe ecran o distribuție stelară. Cele trei roluri feminine sunt încredintate lui Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg, fiica lui … și Chiara Mastroianni, fiica lui … și, de asemenea, și fiica lui Deneuve în viața reală. Gainsbourg și Mastroianni joacă rolul a două surori în viața cărora apare cu consecințe dezastruoase un bărbat – rol jucat de Benoît Poelvoorde, pe care l-am văzut ultima oară jucând rolul lui … Dumnezeu în “Testamentul nou-nouț“, un film belgian pe care ar trebui să-l căutați urgent dacă s-a întâmplat să-l fi ratat. Numele și faima actorilor au fost principalele motive pentru care am ales să văd acest film și, probabil, și principalele motive pentru care mi-l voi aminti.

Marc Beaulieu (Benoît Poelvoorde) este inspector fiscal. Un profesionist bun și, probabil, și un om de integritate, pentru că îl vedem implicat în declanșarea anchetei unui caz de corupție la nivel înalt (nu prea legat însă de restul povestirii). Numerele și determinismul sunt profesia lui, dar întâmplarea pare să domnească în viața lui personală, care arată ca un dezastru în care le atrage și pe cele două surori, una după cealaltă. Inima lui este de asemenea slabă, inima despre care se spune că este pentru om centrul emoțiilor nobile, dar care, de asemenea, distrage și distruge căile vieții atunci când aceasta funcționează defectuos fizic. Ar trebui să lăsăm întâmplarea (sau destinul) să domnească asupra vieților noastre sau ar trebui să încercăm să-i reparăm efectele? Este posibil acest lucru?

Întrebările ridicate de povestea din film sunt interesante, filmul care rezultă nu este chiar la înălțimea lor. Motivul principal este ritmul povestirii, care trenează pentru perioade lungi de timp, pentru a sări brusc în anumite momente, fără o legătură bună între diferitele episoade. Jocul actoricesc nu poate salva defectele de structură și de ritm ale acțiunii și, în ciuda promisiunilor, “3 inimi” este doar încă un film oarecare despre un triunghi amoros.

Nota: 6/10

Articole similare

Divertisment pentru copii de toate vârstele: Black Panther (2018)

Dan Romascanu

Eroism și supraviețuire: The 12th Man (2017)

Dan Romascanu

Prin blogosfera cinefilă (13 – 19 ianuarie 2020)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult