Filme Filme americane Recomandat

It’s Complicated (2009)

It’s Complicated (2009) – E tare complicat!
Regia: Nancy Meyers
Actori: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin

Meryl Streep este una din favoritele premiilor Oscar din 2010 pentru cea mai bun actrita in rol principal, pentru rolul special pe care l-a realizat in Julie & Julia. Pe langa aceasta interpretare exceptionala, ea a mai avut un rol agreabil, plin de caldura intr-un film de familie, de incercare de reunire a ei, de acordare a unei ultime sperante si, in acelasi timp, o comedie cu destule calitate si buna dispozitie –It’s Complicated.

Meryl Streep si Alec Baldwin

Jane (Meryl Streep) se obisnuise cu ideea divortului de zece ani si traia doar pentru micile placeri ale vietii si pentru cei trei copii. Cu Jake nu se intalneste decat rareori, mai ales dupa ce acesta s-a recasatorit. Numai ca, la ocazia absolvirii unuia dintre copiii lor, ei se reintalnesc, iau cina impreuna si, intr-o atmosfera de nostalgie amestecata cu romantism si alcool, incep o relatie clandestina, el devenind de aceasta data sotul adulterin, iar ea amanta fostului sot. Si, in acelasi timp, “e tare complicat” pentru ca mai exista un pretendent si anume arhitectul Adam (Steve Martin).

Meryl Streep si Steve Martin

Care sunt impresiile? In primul rand, ca ne aflam in fata unei mari actrite, ce poate face orice rol sa para bine jucat si perfect incadrabil in scenariu, ca Baldwin pare ca imbatraneste frumos si este in forma. Sa nu il uitam pe Steve Martin, care este protagonistul unui rol extrem de serios, cel putin fata de ce ne obisnuisem de la el. Si nu rateaza momentul.

In al doilea rand, nu este un film extraordinar si scenariul este salvat aproape in intregime de distributie. Nici nu imi imaginez ce nota as fi dat in lipsa lui Meryl Streep. Momentele comice sunt savuroase pe alocuri si exista o simbioza binevenita intre un film de familie si o comedie autentica, dar nu adolescentina, ci cu adulti trecuti de prima tinerete (care sunt la fel de amuzanti si peste ani, sa nu uitam macar scena cu laptopul si webcam-ul). De urmarit alaturi de partenerul de viata si intr-o singura portie.

Nota: 7.5/10

Articole similare

Foamea, de Knut Hamsun

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (2 – 8 ianuarie 2017)

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (23 februarie – 1 martie 2015)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult