1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

Into the Wild (2007)

Into the Wild (2007) – In Salbaticie
Regia: Sean Penn
Actori: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Kristen Stewart, Marcia Gay Harden, William Hurt

Into the Wild este unul dintre filmele-cult ale anului 2007, chiar daca insuficient cunoscut publicului larg. Faptul ca a fost regizat de catre marele Sean Penn, cele doua nominalizari la Oscar (pentru cel mai bun actor in rol secundar-Hal Holbrook si pentru cea mai bun editare de film), scenariu foarte bun inspirat dintr-o poveste reala a Americii anilor 90, toate acestea concura la un film foarte bun, recomandat oricarui spectator. Pe deasupra, un mesaj foarte bun, care poate fi aplicat fiecaruia dintre noi, aceea ca fiecare poate sa isi traiasca viata asa cum isi doreste, dar numai daca vrea cu adevarat.

Into the Wild

Dupa absolvirea facultatii, Christopher McCandless (Emile Hirsch) poate sa isi continue activitatea la prestigioasa Harvard, la Facultatea de Drept. Familia il sustine atat sufleteste, cat si financiar, viata lui pare sa se duca pe o panta ascendenta, insa molcoma si monotona. El nu isi doreste asta, isi doneaza toti banii castigati, isi abandoneaza masina intr-un desert si pleaca in lume pentru a descoperi frumusetile naturii. Nu paraseste America, ci se plimba fara bani, sarac, supus vicisitudinilor naturii, oriunde il duc pasii. Este o calatorie a descoperirii vietii fara griji, dar in acelasi timp initiatica, convins ca daca va supravietui acesteia, totul va fi apoi mult mai usor, o initiere spre maturitate.

Il regasim in Alaska, visul sau initial, unde gaseste un autobuz abandonat, in care locuieste, unde isi tine jurnalul zilnic, in jurul caruia vaneaza, cauta plante comestibile, supravietuieste iernii, dar in care isi gaseste si sfarsitul, departe de lume, infometat. In paralel, aflam povestea celor doi ani de preumblari prin America, prin desert, munti sau ape, lucrator temporar la ferme sau prieten cu hipiotii sau batraneii singuratici.

Undeva in Alaska

Calatoria lui s-a transformat postmortem intr-un elogiu adus sportului extrem, dar nu numai atat. El a devenit celebru pentru efortul de a redescoperi ceea ce s-a pierdut in modernitate si anume instinctul omenesc de a supravietui in orice circumstanta, departe de civilizatie si banii adusi de ea. Imaginile aduse de film sunt superbe, plecand de la Marele Canion pana la muntii inzapeziti, de la desertul american la padurile verzi ale Alaskai.

Poti face orice pentru a-ti urma un ideal? Pana unde poti merge, cate riscuri iti poti asuma pentru o fericire reala, departe de umbrele altor persoane, singur doar cu propriul ego? McCandless a incercat, a reusit, desi sfarsitul a fost tragic si nu si l-a dorit nicio clipa.

Nota: 9/10

Articole similare

În culisele tenisului. Court Confidential, de Neil Harman

Jovi Ene

Seraphine (2008)

Dan Romascanu

Fantomele groazei: Death and the Maiden (1994)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult