Filme: apariții viitoare

La granița dintre documentar și ficțiune – Narcos: Mexico (2018)

Narcos: Mexico (2018) Realizatori: Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro, Scott Teems Distribuție: Michael Peña, Alyssa Diaz, Diego Luna, Joaquín Cosio Recunosc spășit că nu am văzut originalul Narcos, nu m-au pasionat prea mult serialele polițiste ale ultimilor ani, motivul principal fiind că am văzut, în general, prea puține seriale după copilărie. Am recuperat câte ceva în ultimul an, dar nu suficient. Cum zilele acestea apare pe Netflix un Narcos: Mexico, am avut prilejul să văd câteva episoade în avanpremieră și, entuziast, am ales să vă fac și o prezentare și, în același timp, o recomandare în cunoștință de cauză. (mai mult…)

The Innocents (2018) este promițător, are de toate

The Innocents (2018, serial, 8 episoade) Realizatori: Simon Duric, Hania Elkington Distribuția: Sorcha Groundsell, Percelle Ascott, Guy Pearce Am avut prilejul zilele acestea să urmăresc în avanpremieră primele episoade din The Innocents, serialul britanic cu iz nordic (Norvegia are un rol foarte important în poveste, veți vedea) care apare zilele acestea pe Netflix. Cum sunt interesat de orice film european, mai cu seamă dacă are ceva mister și imprevizibil și dacă nu sare prea des pe pantele horror, am decis să-i dau o șansă și pot spune, acum, că îl voi vedea pe tot în perioada următoare, după ce va apărea pe portal pentru toată lumea. (mai mult…)

Cum se pot spăla banii în mod eficient: Ozark (sezonul 2, 2018)

Dacă vă mai amintiți din ianuarie, când v-am povestit prima dată despre Ozark sezonul 1, acesta este un serial de puține episoade (10 în primul sezon) cu o acțiune condensată și fără înflorituri inutile, care ne prezintă un subiect destul de puțin analizat în seriale: spălarea banilor. Un prim sezon foarte interesant, cu discuții financiare aflate dincolo de marginea legalității, dar și cu mult mister și acțiune, cu interpretări pe măsură, în prim plan fiind Jason Bateman, foarte bun. (mai mult…)

Ploaia care va veni, le va potopi pe toate: The Rain (2018)

The Rain (2018) Creatori: Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen, Christian Potalivo Distribuția: Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Jessica Dinnage, Lukas Løkken, Johannes Kuhnke Cei familiarizați cu melodiile lui Florian Pittiș din perioada Pasărea Colibri știu melodia care dă titlul postării. Cei care au văzut cel mai recent sezon din The 100 știu că o ploaie malefică distruge Pământul și cei care care vor să supraviețuiască au două posibilități: spațiul sau buncărele. Dacă vor supraviețui, vom afla abia în sezonul 5, care abia a început. (mai mult…)

De pe vremea când bolile mintale abia începeau să fie studiate: The Alienist (2018)

The Alienist (2018) Regia: Jakob Verbruggen, Paco Cabezas, James Hawes, Jamie Payne, David Petrarca Distribuția: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, Brian Geraghty Fiecare episod din The Alienist începe cu următoarele cuvinte: ”În secolul al XIX-lea, persoanele care sufereau de boli mintale erau considerate a fi alienate de propria lor natură. Astfel, experții care le studiau se numeau alieniști.” Suntem așadar la finalul secolului 19, mai precis în 1896, când în zonele mai întunecate ale New York-ului (a se citi ”zonele rău famate”), mai mulți copiii-prostituați sunt uciși în serie, iar anchetele sunt purtate în paralel de o poliție destul de coruptă și de un comisar de poliție tânăr și neexperimentat, Theodore Roosevelt, dar și de un alienist. (mai mult…)

In Production – The Hunger Games: Catching Fire (2013)

In Production – The Hunger Games: Catching Fire (2013) Regia: Francis Lawrence Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Philip Seymour Hoffman Scenariul: Simon Beaufoy & Michael Arndt Muzică: James Newton Howard Lansare oficiala SUA: 22 noiembrie 2013 Complicat. Să analizezi un sequel după ce primul film te-a dezamăgit până în măduva oaselor. The Hunger Games a fost iubit de unii, detestat de alți și a distrus așteptările tuturor celor care citiseră cartea. Efectele speciale păreau făcute în garajul unui programator din 1980, regia a fost nepotrivită și s-a folosit excesiv shaky-cam, scenariul nu mai conținea nimic din farmecul și profunzimea ideologică a romanului. Pentru mine, primul film din saga HG a fost o mare dezamăgire și aș vrea să pot urla la producători, pentru că trailerul a ajuns să fie mai epic și mai interesant decât cele 2 ore filmate de cameramani intoxicați. (mai mult…)

In Production – Noah (2014)

In Production - Noah (2014) Regia: Darren Aronofsky Scenariul: Darren Aronofsky, John Logan Muzica: Clint Mansell Distribuția: Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly M-am gândit că ar fi interesantă o rubrică despre filmele promițătoare ale anilor viitori, iar filmul cu care începem această rubrică nouă este ”Noah” (2014): Am un sentiment foarte plăcut legat de acest film și abia aștept să fie lansat. Noua dramă regizată de Darren Aronofsky va urmări viața lui Noe, înainte și după potop, revelația pe care a avut-o și care l-a ghidat în construirea uriașei corăbii și adunarea tuturor animalelor din lume, pentru a păstra intactă viața. Deși bazat pe povestea biblică, nu cred că scenariul îi va fi foarte fidel. Cunoscându-l pe Aronofsky, sunt convinsă că va descoperi o nouă interpretare și, deși nu va schimba locația sau timpul, ne va oferi o nouă perspectivă asupra vieții omului care a salvat omenirea. Emma Watson a spus într-un interviu: ”Cred că Darren încearcă să îl realizeze astfel încât povestea ar putea avea loc oricând. Ar putea fi 1000 de ani în viitor sau 1000 de ani în trecut.” (mai mult…)