Filme Filme americane

Dumbo (2019)

Dumbo (2019)
Regie: Tim Burton
Distribuție: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin

Suntem diferiți, iar acest lucru pare să reprezinte o problemă chiar și în mijlocul unui circ unde cele mai diferite și interesante personaje se intâlnesc pentru a crea o lume de miraj. În această situație se regăsește Dumbo, un elefant nou născut în circul Fraților Medici, care stârnește nemulțumirea proprietarului de circ atunci când iși prezintă aspectul fizic considerat defectuos. Particularitatea lui Dumbo devine în curând șansa circului de a se lansa într-o lume la care nici măcar nu visase, micul elefant ajutând echipa circului să pornească într-o călătorie profesională care de fapt se dovedește a fi mai degrabă una de regăsire și dezvoltare personală.

Povestea lui Dumbo este deja cunoscută, iar copiii cu siguranță se vor bucura din nou de o poveste magică și cu tâlc. Însă particularitatea acestui remake (Dumbo, 1941) este dată de către regizorul Tim Burton respectiv, stilul lui fantastic și gotic, în acest sens zona de groază a parcului deținut de către V. A. Vandevere (Michael Keaton) fiind cea mai elocventă. Membrii circului Fraților Medici (circ deținut de altfel de un singur frate – Max Medici), joacă rolurile unor personaje mistice și comice în același timp, hilarul fiind de asemenea subliniat prin reacțiile publicului la spectacolul oferit de către un Dumbo răzbunător și motivat de un țel clar. Toate aceste elemente denotă stilul lui Burton (Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Alice in Wonderland) totuși, spre deosebire de filmele precedente, regizorul creează o atmosferă mult mai pozitivă, cu un fir narativ simplu și perfect pentru copiii aflați în plin proces de recunoaștere și diferențiere a binelui de rău. Așadar, consider că Dumbo este un desen animat destinat mai degrabă copiilor și poate mai puțin unei audiențe adulte.  

Distribuția este una pe măsura calibrului regizorului. Am observat un Colin Farrell ezitant și încă nu mi-am dat seama dacă această trăsătură era dorită și menită personajului Holt Farrier sau a fost dată de noviciatul actorului în arta desenului animat (în ciuda faptului că acesta a cochetat cu fantasticul, dar sub altă formă – Fantastic Beasts and Where to Find Them). În schimb, l-am regăsit pe Danny DeVito (Throw Momma from the Train) plin de forță și energie în transpunerea personajului său, iar pe Michael Keaton (Birdman) ofertant în carismă și enigmatic în rolul proprietarului parcului de divertisment, „Dreamland”.

Cu o distribuție care ar atrage orice cinefil, cu un regizor recunoscut pentru originalul adus creaților sale, dar și printr-un fir narativ ofertant, Dumbo devine un must see pentru copiii aflați mereu în căutare de noi povești cu care pot empatiza, dar și pentru adulții care vor să revină în lumea magică a copilăriei. Există oferte pentru ambele categorii, Dumbo urmând a fi oferit spre vizionare atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată.

Notă: 8/10

Articole similare

Cars (2006) – 2

Jovi Ene

Prisoners (2013)

Delia Marc

Burlesque (2010)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult