Filme Filme americane Recomandat

Drive Angry 3D (2011)

Drive Angry 3D (2011) – Iadul se dezlantuie 3D
Regia: Patrick Lussier
Scenariul: Todd Farmer, Patrick Lussier
Distributia: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke, David Morse

Azi este joi 24 februarie – Dragobetele – si de maine 25 februarie pelicula mai sus numita intra pe ecranele noastre. Si daca tot este Dragobetele, pot sa va spun mai multe lucruri: mai intai ca ninge, prin urmare – Baba Dochia nu se da batuta si nu lasa inca locul fiului sau care trebuie sa ne aduca primavara, mai apoi trebuie sa va spun ca filmul are un filon de romantism gotic transplantat undeva in Louisiana de astazi (iubirea unui om pacatos pentru fiica sa disparuta si pentru nepoata sa a carei viata se lupta sa o salveze) si in final – iubitorilor filmelor de gen – va spun ca acest film va va tine cu ochii lipiti de ecran. 🙂

Cu tot scenariul sau cam stupizel dupa gustul si intelegerea mea, cu tot excesul – nejustificat – de scene de sex  si de violenta inundata in sange, cu toata apasarea intunecata si bolnavicioasa a povestii, cu din nou reaparitia pletelor slinoase blond-roscate ale fostului-actor-de-Oscar Nicolas Cage – nu pot cota filmul drept o nereusita.

Aceasta pentru ca transmite un ceva enigmatic, un ceva misterios – de dincolo – ce poate fi cu indulgenta –  asimilat – si cu bunavointa crezut, prin urmare – te poti implica. Sigur ca in cea mai mare parte, datorita  ritmului si tensiunii bine dozate ale desfasurarii actiunii deosebit de cursive, datorita performantelor tehnice – un 3D spectaculos, imaginilor extraordinare (director de imagine – Brian Pearson) si pana la urma si datorita unor nuante de umor.

Drive Angry 3D

Mapa de presa ne informeaza ca <<Pelicula fost filmata  în Shreveport, Louisiana şi în regiunile învecinate. „Deoarece n-am avut un buget de 200 de milioane de dolari, a trebuit să fim inteligenţi,” spune Farmer. „Stabilindu-ne cartierul general în Shreveport am avut acces la toate zonele de relief necesare pentru a simula o călătorie din Colorado, unde începe acţiunea, până în Louisiana, unde are loc confruntarea finală.”>> si dupa cum spuneam, peisajul si incadrarea masinilor in tromba (printre care si un superb model Chevelle) sunt de mare forta a imaginii si spectatorul intra oarecum palpabil in acest univers al actiunii.

Si tot Mapa de Presa ne informeaza ca <<Filmul a fost filmat folosind tehnica 3D, cu sistemul Paradise FX, aceeaşi tehnologie folosită şi pentru My Bloody Valentine 3-D. De data aceasta, Lussier s-a întrecut pe sine. „Este o nebunie totală,” spune el. „La finalul filmului, totul e haotic. Fumul te înconjoară de peste tot. Când mă uit la film în 3D, ştiu că n-ar fi arătat la fel, dacă am fi filmat în 2D şi am fi reconvertit în post-producţie. Poţi să recreezi profunzimea perfectă doar filmând direct în 3D.”>>

Nicolas Cage

Si mai are ceva interesant filmul – si anume conturarea destul de viguroasa a conflictului dintre Milton (Nicolas Cage) si Contabilul (William Fichtner), Vulpe-Vanator – ca sa zic asa – Vulpea evadata din Iad pentru a salva viata amenintata a  puiului-puiului si Vanatorul – slujbas al Iadului – urmarindu-si prada pentru a o returna acolo unde ii este locul de ispasire a pacatelor pamantene. Si cei doi, intr-o rasturnare interesanta, dar asteptata, a situatiei, ajung sa se sprijine reciproc intru ambitie, dreptate, loialitate, pentru a salva viata micutei fiinte din ghearele satanistului sangeros Jonah King si a acolitilor din secta sa, cu toate ordinea noua pe care vor sa o instaleze in lume..

Si ca intr-o veritabila – spuneam – poveste gotic-romantica, exista si o domnita, frumoasa si mai ales sexi – Piper (Amber Heard). Si pentru ca tot nu are ea nicio alta tinta in viata, devine acolita lui Milton, astfel ca trece cu o usurinta ciudata 🙂 de la gogosi si alte marafeturi pe care le servea intr-o bodega, la manevrarea cu mare arta si pricepere a pistoalelor si puscoacelor de toate calibrele, ba chiar si la cafturi dezinvolte de clasa mare, dovedindu-se nu numai salvatoarea lui Milton din multe situatii precare, dar in cele din urma, fiind desemnata de catre acesta sa-i vegheze si sa-i creasca nepoata-prunc, dimpreuna cu vechiul si credinciosul prieten Webster (David Morse).

Iadul se dezlantuie

🙂 Si trebuie sa zic, ca cu toate pletele alea bond-roscate – care nu-l prind bine deloc – incet-incet, Nicolas Cage nu a mai fost jenant in rol. Sigur ca nu este un rol de calibrul sau (oare …il mai are?), dar si-a muncit rolul, a intrat in pielea lui Milton si pana la urma… ce sa zic …a mai castigat ceva banuri :). In schimb, mi-a placut evolutia lui William Fichtner!

Coloana sonora a filmului mi-a placut in mod deosebit, am ascultat cateva piese extrem de potrivite actiunii, si iata doua exemple:

Lase Love a lui Marc Bolan, cu T-Rex:

Si I Like To Rock a lui Myles Frances Goodwyn, cu April Wine:

Si priviti si un interesant clip de la premiera americana a filmului:

Nota: 6.99/10

Articole similare

Antologie Poetica, de Yannis Ritsos

Delia Marc

“Soarele e trecutul, Pământul e prezentul, iar Luna e viitorul”: Palatul lunii, de Paul Auster

Delia Marc

Un eseu de artă ratat: Francofonia (2015)

Dan Romascanu

2 comments

m4ri4n 25 februarie 2011 at 17:09

oare cat mai poate actorul asta? are cred ca cel putin 4 filme pe an. mare datorii trebuie sa aiba:)

Reply
Delia Marc 25 februarie 2011 at 17:20

sau este in faza de prevedere 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult