Carti Carti pentru copii

Cărți pentru copii: O prăjitură, te rog!

”O prăjitură, te rog!”, de Jennifer E. Morris
Editura Paralela 45, Pitești, 2017
Traducere: Mihaela Pogonici

Dacă tot suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, când toată lumea cumpără delicatese, gătește sau mănâncă nemăsurat, m-am gândit să vă prezint o carte pe această temă și alegerea a fost simpaticul volum semnat și ilustrat de Jennifer E. Morris. Suntem într-o familie de crocodili, în care ne este prezentată mama, mare gospodină și capabilă să facă prăjituri foarte gustoase, și micuțul Alfi, care ”e topit după prăjiturile mamei”.

Totul în casa și bucătăria lor pare să arate și să miroasă îmbietor, fiind prezentat în culori îmbietoare și cu arome pline de gust. Alfi dorește și el ceva prăjituri, însă nu știe formula magică prin care să le ceară mamei sale. Așa că găsește subterfugii, precum o deghizare în ceea ce crede el deschide uși și suflete, în ”inspector de prăjituri”, apoi încearcă să le pescuiască direct din copac. Nicio astfel de încercare nu îi reușește, pentru că el trebuie să vorbească și să ceară prăjiturile, solicitare însoțită de ”cuvintele magice”.

O carte recomandată copiilor de peste 3 ani, copiilor preșcolari, care îl vor îndrăgi pe simpaticul Alfi și se vor trezi, după ce vor privi ilustrațiile, că vor și ei ceva dulce și bun. Sau cel puțin așa face băiatul meu ori de câte ori citește ceva despre și cu mâncare sau privește o emisiune tematică la televizor.

În plus, este un volum din care copiii vor învăța ce este important să facă și cum trebuie să se comporte atunci când vor ceva, indiferent dacă acel ceva le aparține prietenilor, părinților sau necunoscuților.

Puteți cumpăra cartea: Editura Paralela 45.

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (23 – 29 septembrie 2013)

Jovi Ene

Prin blogosfera literara (2 – 8 decembrie 2013)

Dan Romascanu

a+b, de Ana Bănică

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult