Stiri

Un semn bun de pe piața de carte de la noi: Editura PilotBooks – despre sport și nu numai

Înființată cu puțin timp înaintea valului pandemic, Editura Pilot Books își propune să aducă pe piața de carte din România titluri cu tematică sportivă. Faptul că într-un an și jumătate a ajuns la cel de al 10-lea titlu este dovada că cititorii din România știu să depășească momente grele precum celeprin care trecem și prin lectură… și sport.

Preocupările echipei PilotBooks se îndreaptă în mai multe direcții, în încercarea de a veni în întâmpinarea cât mai multor pasionați de sport: de la cărți tehnice, cu accent pe performanță – grupate în seria Pedagog –, până la titluri dedicate unor sporturi populare precum alergarea, ciclismul sau înotul și terminând cu memorii semnate de sportivi legendari sau povești intrate în istoria sportului internațional.

Pasionații de schi de la noi au în sfârșit ocazia să citească cartea legendarului antrenor Ron LeMaster, alergarea este și ea prezentă în programul editorial prin nu mai puțin de trei titluri bestseller semnate de David Roche, Meb Keflezighi și Mihaly Csikszentmihalyi. Din culisele fotbalului de top vorbesc în cărțile lor de memorii Peter Crouch și Steven Gerrard, iar despre înotul în ape deschise Alexandra Heminsley.

Nu sunt uitați nici amatorii de literatură de calitate care pot găsi două povești captivante prin pasiunea pentru sport pe care o transmit: Zile barbare. Viață de surfer de William Finnegan (laureat al Premiului Pulitzer) și Băieții din barcă de Daniel James Brown.

În viitorul apropiat, Pilot Books își propune să publice titluri semnate de autori români, pe teme legate de fenomenul sportului de la noi – printre colaboratorii editurii numărându-se cunoscuți jurnaliști, comentatori sportivi, sportivi de performanță și antrenori.

„Dorința noastră este să dezvoltăm și în România acel raft specializat în cărți cu tematică sportivă, care are locul lui bine definit în alte țări. Indiferent dacă se adresează sportivilor amatori sau de performanță, sau doar celor curioși să intre în detaliile tehnice ale unui sport, cărțile pe care le propunem au capacitatea să dezvolte abilități, să transmită know-how și să motiveze într-un domeniu care este greu încercat în general la noi și cu precădere în această perioadă.”  Bogdan Ungureanu, director general al Pilot Books.

Pilot Books se alătură, prin literatura de specialitate propusă, tuturor celorlalte campanii de conștientizare a importanței mișcării. Cărțile Pilot Books vă ajută să asimilați mai ușor anumite etape, să cunoașteți mai bine și să îndrăgiți și mai mult sportul preferat.

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: The Irishman, Ragnarok

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: WHAT/IF, Lucifer, Dark

Jovi Ene

Andrei Ruse în dialog cu bloggerii la Librăria Dalles

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult