Stiri Trailer azi, in cinema maine

Trailerul zilei: The Fifth Estate (2013)

1013387_482541748492734_1808729032_nThe Fifth Estate (2013)

Regia: Bill Condon
Scenariul: Josh Singer
Muzica: Carter Burwell
Distribuția: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Laura Linney, Stanley Tucci, Anthony Mackie

Lansare oficială România: 20 octombrie 2013

Dimineața este un moment foarte plăcut pentru a afla noutăți. Te luminează pentru tot restul zilei. Iar primul trailer al filmului The Fifth Estate pare a promite deja un sezon foarte interesant la Globurile de Aur și Oscaruri.

Urmărind apariția și evoluția site-ului Wikileaks și isteria ce a urmat, regizorul Bill Condon pășește pe terenuri destul de instabile, chiar periculoase. După un an dominat de seriale politice și filme ce au ilustrat cele mai cunoscute misiuni secrete (Argo și Zero Dark Thirty), AKA cât de buni și pricepuți sunt cei de la putere, această poveste – controversată de la începuturile sale – are șanse în a deveni noul Zeitgeist și de a reporni nebunia informației. Cu toate acestea, regizorul are un Oscar la activ, așa că sunt convinsă că va avea mare grijă cu acest film.

Screen-Shot-2013-07-17-at-12.14.36-AM

Trailerul… În primul rând, Benedict Cumberbatch este extraordinar. Cu părul vopsit într-un blond foarte palid și arătând ca un vultur rătăcit, maestrul informaticii capătă viață prin fiecare mișcare, privire sau vorbă. Discursul pe care îl ține lasă să iasă puțin la suprafață fericirea nativă a actorului de a fi aplaudat, ascuns în totalitate însă sub masca personajului. Assange era un om cu un mare simț al răspunderii, era perfect conștient de ceea ce făcea public, însă puterea pe care o câștiga pare a duce la multiple probleme, inclusiv la despărțirea de partenerul și prietenul său, Daniel Domscheit-Berg (jucat de Daniel Brühl, un actor german foarte versatil și foarte bun, care îmi face mereu plăcere să îl văd).  Accentul lui m-a surprins, însă am aflat apoi că Julian Assange este australian. Discursul și scenele private promit mult. Oh Doamne, promit foarte mult.

Muzica este superbă, iar Carter Burwell a fost ales drept compozitor. Sunt convinsă că va face a o treabă genială, cum o face de obicei. Cadrele și lumina folosită îmi amintesc puțin de Tinker Tailor Soldier Spy, iar scenariul deja indică la o potențială nominalizare la Oscar.

”Man is least himself when he is talking in his own person. But if you give him a mask, he will tell you the truth.”

Dacă îl voi vedea? I’m a Cumberlady! Asta e o întrebare retorică. 🙂

Articole similare

The Conjuring (2013)

Delia Marc

Zi că-ți place (2013)

Andreea Andrusca

Deducțiile stelare ale lui Benedict Cumberbatch

Deea

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult