Stiri

Ţintea muzicală – ediţia a II-a – 23-24 iulie 2010

Ţintea muzicală – ediţia a II-a
Vineri, 23 si sâmbătă 24 iulie 2010 –
Ţintea, oraş Băicoi, judeţul Prahova
„Între bizarul baroc şi frumosul modern”

AKIES music today şi casa Teodorescu din localitatea Ţintea, oraşul Băicoi vă invită la cea de a II-a ediţie a festivalului Ţintea muzicală ce va avea loc în zilele de 23 si 24 iulie a.c.. Iniţiat în urmă cu o vară de compozitoarea Adina Dumitrescu – muziciană născută şi formată în Bucureşti, ce activează actualmente în Finlanda şi România – festivalul se bucură anul acesta de sprijinul financiar al societăţii Petroconsult SRL din Ploieşti.

Sub semnul întâlnirii dintre Baroc şi Modern, manifestarea se va deschide vineri 23 iulie la ora 11.00 cu un workshop de compoziţie. Tot vineri 23 iulie la ora 19.30 va fi prezentat filmul baletului „Pulcinella” de Igor Stravinski in regia lui Nils Christe. Sâmbătă 24 iulie la ora 11.00 va putea fi urmărit un alt film cu muzica lui Igor Stravinski, şi anume opera  „The Rake’s Progress” în regia lui Inger Abi.

Festivalul se va încheia sâmbătă 24 iulie la ora 16.00 cu un concert al cărui program reuneşte lucrări de Francois Francoeur, Alessandro Scarlatti, Bela Bartok, Carmen Patra Basacopol şi Dan Voiculescu. Dintre soliştii concertului îi amintim pe soprana Cristina Radu de la Teatrul liric din Braşov si pe pianistul Mihai Vîrtosu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Întreaga manifestare se desfăşoară în casa Teodorescu, strada Albăstrelelor nr.25, în imediata apropiere a bisericii din localitatea Ţintea, oraşul Băicoi, judeţul Prahova. Intrarea este liberă. Vă rugăm să vă anunţaţi participarea la tel. 0244/26 26 92 , 0732/14 25 45.

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 30 martie – 1 aprilie 2012

Delia Marc

Targul International de Carte LIBREX 2014

Jovi Ene

Cum să începi 2016 cu o faptă bună. Pune o carte la temelia societăţii

Jovi Ene

1 comment

hoinarnet 17 iulie 2010 at 23:59

Oare se va mai tine Festivalul Cerbul de Aur, anul acesta?
Afla mai multe

http://brasovean2008.blogspot.com/2010/07/e-varacerbul-de-aur-tinut-in-suspensie.html

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult