Stiri

Semnal editorial Editura Seneca: „Literatura la feminin (o antologie)”, coordonatoare Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu

A apărut recent la Editura Seneca (în decembrie 2021) volumul Literatura la feminin (o antologie), coordonat de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu; ilustrații de Sorina Iuganu.

Vocea femeilor se face auzită din ce în ce mai puternic, se impune în literatura contemporană. „Literatura la feminin” e numele unei rubrici de pe Literomania – platforma literară online coordonată de Adina Dinițoiu și Raul Popescu – în care puteți citi texte semnate de scriitoare cunoscute de azi și colaboratoare fidele ale Literomaniei. Pornind de la ele, Literatura la feminin (o antologie) – coordonată de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu – vă propune o radiografie feminină a spațiului nostru literar, în trei secțiuni: „Confesiune”, „Eseu”, „Proză scurtă”.

Cele 18 scriitoare prezente în antologie sunt, în ordine alfabetică: Gabriela Adameșteanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Dorica Boltașu, Ruxandra Cesereanu, Adina Dinițoiu, Ohara Donovetsky, Marina Dumitrescu, Alina Gherasim, Serenela Ghițeanu, Anca Goja, Rodica Grigore, Andreea Micu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Simona Preda, Dumitrita Stoica, Monica Șerban, Liliana Ursu.

„Într-unul dintre romanele lui, José Saramago spune că pălăvrăgeala femeilor care se întâlnesc întâmplător ține lumea pe orbită. Iată însă că vocile reunite în volumul Literatura la feminin (o antologie) nu pălăvrăgesc, ci scriu, luând în serios meseria de scriitor. Îmi place să cred că, în felul ei, și proza lor ține lumea pe orbită. Sau, în orice caz, ține pe orbită literatura noastră contemporană. Îmi place să cred că, dincolo de faptul că sunt voci feminine, se află și alte lucruri importante. Vă rămâne bucuria să le descoperiți. (Ioana Pârvulescu)

O antologie diversă, vie și seducătoare – pe măsura scriitoarelor care o semnează!” (Adina Dinițoiu)

Articole similare

Craciun fericit de la Monitorul Oficial!

Jovi Ene

Scriitorii din Ungaria, Croația, Franța, Albania, Marea Britanie și Elveția vin în octombrie la Timișoara, la FILTM 3

Jovi Ene

Copiii autisti au nevoie de intelegerea ta – spectacol caritabil la Campina

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult