Editorial Recomandat Stiri

Oițele vor vopsi Bucureștiul în roz

IMG_4582La începutul săptămânii, în cocheta grădiniță a Institului Francez, organizatorii celei de-a noua ediții Anim’est au sunat primul gong pentru 2014 prin proiecția – într-un cadru intim – spotului Anim’est.

Noua ediţie Anim’est aduce prima campanie de comunicare in-house din istoria festivalului. Re : Animating Bucharest.

Spotul celei de-a noua ediţii a festivalului şi nucleul campaniei din acest an speră să reverse efervescența tipică animației în stradă și să revigoreze faţete amorţite ale culturii urbane prin intermediul animaţiei. El a fost realizat în cadrul atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep (ajuns în primăvara aceasta la a patra ediţie) integrat în Anim’est. Timp de trei săptămâni, în cadrul unei simulări de lucru într-un studio de animaţie real, un grup de 22 de oameni format din traineri, participanţi şi echipa tehnică au participat la realizarea trailerului festivalului din acest an. Vizualul oficial, de asemenea un produs al Animation Worksheep, vine în completarea poveştii: celebrele oiţe ale Anim’estului iau străzile cu asalt şi „electrizează” oraşul la început de octombrie.

IMG_4590

“Ne bucurăm că pentru prima oară, avem un spot produs exclusiv in-house şi care îmbină, în plus, o mulţime de tehnici de animaţie: stop motion, cut out, 3D, animaţie desenată. Ne bucurăm şi mai mult că este vorba de un produs la care au participat creativ şi tehnic minunaţii noştri studenţi worksheeperi, cei mai mişto traineri şi o parte din echipa Anim’est. Nu e doar un trailer, este promisiunea unui viitor mare. Oaia noastră e mai puternică şi mai activă ca oricând!”, spune Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

IMG_4591

Împreună cu cei de la Calup, o echipă entuziastă de tineri artişi, arhitecţi şi designeri, Anim’est deschide anul acesta porţile unei frumoase case istorice ridicate în anii ’40 la numărul 53, pe Bulevardul Carol. O serie de proiecţii ce vor completa programele din cinematografele Elvira Popescu şi Studio, workshopuri, master-class-uri, expoziţii şi instalaţii speciale vor contribui la scenariul re-animării noii locaţii-gazdă Anim’est, denumită Re:Animation Hub. De asemenea, aici vor fi organizate, cu sprijinul Jameson, toate petrecerile festivalului, nopţi tematice de muzică şi film cunoscute în agenda festivalului, precum Creepy Animation Night, sau Animusic Night, şi altele cu un concept nou, urmând a fi anunţat în curând, ce vor aduce în fiecare seară o serie de artişti fresh ai scenei muzicii electronice / tehno / experimentale.

IMG_4592IMG_4593IMG_4596IMG_4597IMG_4599IMG_4600IMG_4601IMG_4602IMG_4603IMG_4604

Articole similare

Top 10 Road Movies

Dan Romascanu

Competiţia românească și alte programe importante în a şasea zi de Anim’est

Jovi Ene

Universul jurnalistic sau „Imperfecţioniştii”, de Tom Rachman

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult