Stiri

O nouă apariție editorială: „Provocarea stoică. Dobândește calm, putere și reziliență”, de William B. Irvine

La Editura Seneca este în curs de apariție volumul Provocarea stoică. Dobândește calm, putere și reziliență (traducere din limba engleză de George Tudorie), semnat de William B. Irvine, autorul Ghidului pentru o viață împlinită (Editura Seneca, 2017). William B. Irvine este profesor de filosofie la Wright State University și locuiește în Dayton, Ohio. Filosoful preferă să scrie nu pentru alți filosofi, ci pentru cititorii dornici să-și regândească realitățile zilnice. A publicat numeroase articole și cărțile: A Guide to the Good Life: ­The Ancient Art of Stoic Joy/Ghid pentru o viață împlinită: arta antică a bucuriei stoice (Editura Seneca, 2017), You: A Natural History, On Desire: Why We Want What We Want, A Slap in the Face: Why Insults Hurt – And Why ­They Shouldn’t, Aha! ­The Moments of Insight that Shape Our World, With Two Oars: Reflections on Sculling.

Alcătuit din patru părți, „Față în față cu provocările vieții”, „Psihologia piedicilor”, „Teste stoice” și „Cum să duci o viață stoică”, volumul transpune în viața modernă principiile filosofiei stoice antice, învățându-ne – printr-o serie de exerciții concrete – cum să depășim încercările vieții, și mai mult decât atât, cum să transformăm obstacolele care ne apar în cale în adevărate provocări stoice. Printre exerciții se numără strategia testului stoic, regula de cinci secunde sau antrenamentul de întărire.  

„Sunt un stoic practicant, în sensul că am decis să-mi duc existența în secolul al XXI-lea, urmând strategii de viață concepute acum două mii de ani de filosofii stoici Marcus Aurelius, Seneca și Epictet – printre alții. Și nu sunt singurul care a făcut această alegere. Tot mai mulți oameni au înțeles că le lipsește ceea ce filosofii antici ar fi numit o filosofie de viață. O astfel de filosofie arată ce merită să ai în viață și oferă o strategie de obținere a acestor lucruri importante” – afirmă William B. Irvine în „Introducerea” cărții sale.

Articole similare

Povestea unui personaj 8: Florin Saiu despre un personaj surpriză!

Jovi Ene

‘Cea mai buna carte a anului 2011 in Franta’, potrivit LIRE: ‘Pina la capatul pamintului’ de David Grossman

Jovi Ene

Invitatie la spectacolele de teatru din stagiunea UNATC „I. L. Caragiale” perioada 20 – 30 aprilie

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult