Stiri

Noutăți săptămânale Netflix: Roma, The boy who harnessed the wind, Protectorul Istanbulului, Un prinț de Crăciun: Nunta regală

ROMA de Alfonso Cuarón – Lansarea trailerului oficial

Produs de Esperanto Filmoj și Participant Media

Cel mai personal proiect de până acum al regizorului și scenaristului premiat cu Academy Award® Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien), ROMA urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City. Prin crearea unei scrisori de iubire adresate femeilor care l-au crescut, Cuarón pornește de la propria sa copilărie pentru a crea un portret viu și emoționant al conflictelor interne și al ierarhiei sociale în timpul turbulențelor politice din anii 1970. Primul proiect al lui Cuarón de la revoluționarul Gravity din 2013.

ROMA va fi lansat la nivel global pe Netflix pe 14 decembrie.

https://www.youtube.com/watch?v=GqeeKJKSalM


Netflix achizitioneaza drepturile pentru ‘The boy who harnessed the wind’

Netflix a achiziționat drepturile globale (cu excepția Japonia, China și UK) pentru The Boy Who Harnessed The Wind, debutul regizoral al lui Chiwetel Ejiofor, nominalizat la Academy Award® și câștigător al BAFTA Award. Filmul britanic este bazat pe cartea bestseller cu același nume scrisă de William Kamkwamba și Bryan Mealer. Ejiofor a semnat scenariul.

 Netflix, Participant Media, BBC Films și BFI prezintă, alături de Head Gear Films & Metrol Technology, Lipsync and Cornerstone Films, o producție Potboiler.

 • Synopsis: O adaptare a cărții bestseller de William Kamkwamba și Bryan Mealer, The Boy Who Harnessed the Windspune povestea băiețelului de 13 ani William Kamkwamba (interpretat de Maxwell Simba) care este alungat din școala pe care o iubește atunci când familia lui nu își mai poate permite taxele. În timp ce se furișează înapoi în biblioteca școlii, el folosește componentele bicicletei tatălui său Trywell (Chiwetel Ejiofor) pentru a construi o moară de vânt care va salva satul său din Malawi de foamete. O călătorie emoționantă a unui tată și a fiului său excepțional, povestea lui William surprinde determinarea incredibilă a unui băiat a cărui natură curioasă îl ajută să depășească orice obstacol care apare în calea sa.
 • Filmul vorbește despre puterea educației și a determinării personale de a schimba traiectoria unei vieți, a unui sat, a unei națiuni. Prin relatarea poveștii unui băiat care depune eforturi pentru a depăși barierele pe care le întâmpină în calea educației, The Boy Who Harnessed the Wind inspiră audiențele să își imagineze un viitor în care fiecare copil, în fiecare oraș, are acces la cunoaștere și oportunitatea de a pune cunoștințele în aplicare.
 • Scenarist: Adaptat de Chiwetel Ejiofor, din cartea “The Boy Who Harnessed the Wind” scris de William Kamkwamba și Bryan Mealer.
 • Producători: Andrea Calderwood și Gail Egan de la Potboiler Productions
 • Producători executivi: Joe Oppenheimer, Rose Garnett, Natascha Wharton, Jeff Skoll, Jonathan King, Phil Hunt, Compton Ross, Peter Hampden, Norman Merry
 • Distribuție: Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) nominalizat la Academy Award, Aïssa Maïga (Anything for Alice), Lily Banda, Lemogang Tsipa (Eye in the Sky), Philbert Falakeza, cu Joseph Marcell (“The Fresh Prince of Bel-Air”) și Noma Dumezweni (Harry Potter and the Cursed Child)
 • Ejiofor a declarat: „Povestea lui William este ceea ce ar trebui să fie viitorul unei țări ca Malawi: țări în curs de dezvoltare, pline de frumusețe și potențial. O poveste globală ca aceasta are nevoie de o audiență globală și mă bucur să lucrez cu Netflix pentru a aduce povestea extraordinară a lui William audiențelor din întreaga lume.”
 • Jonathan King, Președinte de Fim și Televiziune Participant Media, a completat: „Chiwetel aduce pasiune și talent în această poveste emoționantă despre un băiat care își folosește în aceeași măsură inima și mintea pentru a-și ajuta comunitatea. Avem nevoie de astfel de povești acum mai mult ca niciodată și ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu Netflix, început cu Beasts of No Nation și continuat cu ROMA, pentru a aduce noi filme audiențelor din toată lumea.”
 • Filmul a fost filmat în Malawi anul trecut. 
 • Filmul va fi lansat în 2019 pe Netflix și în cinematografe selectate din SUA și UK.
 • Filmul britanic a fost susținut în dezvoltare și producție de BFI (cu finanțare de la National Lottery) și BBC Films alături de Head Gear, Metrol Technology și LipSync, în parteneriat cu Participant Media. LipSync Post s-a alăturat în etapa de post producție. Cornerstone Films este agent de vânzări internațional.

   

Protectorul Istanbulului se va lansa pe Netflix pe 14 decembrie

A venit timpul: The Protector/Protectorul Istanbulului se va lansa la nivel global pe Netflix pe 14 decembrie

Intră în lumea mistică a lui Hankan, a Loialilor și a Nemuritorilor cu trailerul oficial!

Un oraș, Un erou.

Un inamic nemuritor și aliați loiali.

Despre The Protector:

Serialul urmărește Aventura lui Hakan, un tânăr vânzător al cărui univers se trasformă atunci când află că este legat de o lume veche, secretă și scopul lui este să protejeze orașul Istambul. La începutul poveștii, Hakan nu este nici de departe un erou – un tip simplu, într-un oraș cu 15 milioane de locuitori unde estul întânește vestul, iar trecutul întâlnește viitorul, El trebuie să învețe repede că orașul său natal este amenințat de ființe mistice, misterioase și nemuritoare, iar rolul său este să le oprească. Este o temă pentru care nu numai că nu este pregătit, dar îi rezistă – își va implini Hakan destinul de ultim protector?

Din distribuția seriei cu 10 episoade fac parte: Cagatay Ulusoy, Ayca Aysin Turan, Hazar Erguclu, Okan Yalabik, Mehmet Kurtulus, Saygin Soysal și Burcin Terzioglu.


Un prinț de Crăciun: Nunta regală se lansează pe Netflix pe 30 noiembrie

La un an după ce Amber l-a ajutat pe Richard să obțină coroana, cei doi pregătesc o nuntă regală de Crăciun. Cu toate acestea, Amber nu e convinsă că are tot ce-i trebuie pentru a deveni regină și Richard se confruntă cu o criză politică ce amenință să distrugă nu doar sezonul sărbătorilor, dar și viitorul regatului.

Filmul Un prinț de Crăciun: Nunta regală a fost filmat în România.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (3 – 9 septembrie 2018)

Jovi Ene

Jon Kalman Stefansson la Cafe Verona Bucuresti

Jovi Ene

Zilele Enescu la Berlin: expoziţie, film documentar şi concert

Delia Marc

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult