Stiri

Să muncim şi să murim sau să trăim veşnic?

Luni, 14 mai, are loc o nouă proiecţie Documentary Mondays, la Centrul Ceh, de la ora 20:00, când vom vedea documentarul The Future of Work and Death.

După ce am văzut How to Build a Time Machine, în care unul dintre protagonişti dorea să călătorească în trecut pentru a-l schimba, e timpul să facem o excursie imaginară în viitor –trăgând cu ochiul în prezent şi trecut – alături de specialişti din toată lumea din specializări ca neuroștiința, antropologia, filosofia, futurologia.

The Future of Work and Death este un documentar care abordează subiectul evoluţiei  exponențiale a tehnologiei și unde ne va duce aceasta. Filmul pune accent pe cum tehnologia viitorului ar putea schimba semnificativ cele două caracteristici inevitabile ale experienței umane – timpul și moartea. Explorează felul în care automatizarea avansată, inteligența artificială și singularitatea tehnologică ar putea fi realizabile în următorii 30 de ani, cum șomajul tehnologic ar putea deci să apară și cum imortalitatea digitală nu mai este de domeniul science-ficiton-ului. Dar care sunt totuși repercusiunile socio-politice ale acestor inovații și mai mult decât atât, suntem pregătiți pentru așa ceva? Înseamnă, oare, a lucra mai puțin a trăi mai mult și este chiar este nevoie să punem capăt procesului de îmbătrânire?

Acest film explorează felul în care tehnologiile iminente ar putea începe să ne redefinească viețile într-un mod semnificativ. Prima parte a filmului abordează felul în care automatizarea avansată, inteligența artificială și singularitatea tehnologică ar putea fi realizabile în următorii 30 de ani și cum surmenajul locului de muncă ar putea fi diminuat. Examinează apoi posibilitatea longevității extreme și upload-area minții, dar și care ar putea fi repercusiunile acestor inovații.

Documentarul a avut diverse proiecții la festivaluri precum Raindance Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Academia Film Olomouc și CPH:DOX.

Aşadar, vă aşteptăm lunea acesta la film. Intrare liberă şi bere gratis.

Eveniment susţinut de Budweiser Budvar.

Eveniment Facebook aici.

Parteneri media: Arte şi Meserii, Radio România Cultural, Romania Journal, Filme Cărţi, Ziarul Metropolis, MovieNews, Dilema Veche, LiterNet.ro, Zeppelin, Sub25.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (3 – 9 decembrie 2018)

Jovi Ene

Editura RAO vă invită la Bookfest 2015

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (25 – 31 martie 2019)

Carmen Florea

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult